Nieuwe partners voor YourNews

Capelle a/d IJssel, 6 april 2001 - YourNews, pan-Europese syndicator van on-line en draadloze digitale content, heeft binnen haar partnerprogramma een aantal nieuwe samenwerkingsverbanden gesloten. Het afgelopen maand door YourNews geïntroduceerde partnerprogramma blijkt duidelijk meerwaarde te bieden voor alle partijen. 12know, Emexus, Exedra Solutions, Jacobs Company, Roccade e-Finance en Tam Tam gaan gebruik maken van de content, technologie en diensten van YourNews om de eigen portfolio te complementeren en de klant beter te bedienen. Daarnaast versterkt het samenwerkingsverband het aanbod en de positie van YourNews.

Partners van YourNews hebben de keuze tussen twee verschillende partnerships, te weten Solution Partner of Alliance Partner. Een Solution Partner integreert of combineert de portfolio van YourNews met haar eigen aanbod en verkoopt deze oplossing door. Een Alliance Partner zal het portfolio van YourNews naar voren brengen zodra content aan bod komt bij de implementatie van software- en hardware oplossingen, marketing en communicatie concepten, technologische platforms of infrastructuur.

12know, Solution Partner
12know is door het partnership met YourNews in staat nog beter te voldoen aan de specifieke contentbehoefte van haar klanten. Integratie van de content van Yournews in het 12know kennisplatform biedt de klant toegang tot hoogwaardige berichten van gerenommeerde (inter)nationale nieuwsleveranciers.

Emexus, Alliance Partner
Door de samenwerking tussen Emexus en YourNews kan het Emexus Platform voorzien worden van de content van YourNews. Het platform wordt door klanten van Emexus ingezet voor het verzorgen van gepersonaliseerde en tijdskritische berichtgeving. De berichtgeving kan plaatsvinden op basis van SMS, e-mail of voice. Daarnaast biedt Emexus middels Interactive Voice Response (IVR) systemen de mogelijkheid om content van YourNews op afroep beschikbaar te stellen. Gezamenlijk hebben YourNews en Emexus inmiddels een aantal concepten ontwikkeld voor de reisbranche.

Exedra Solutions, Solution Partner
Het realiseren van intranet-oplossingen is een van de diensten van Exedra Solutions. Door de samenwerking met YourNews kan Exedra Solutions de bedrijfsinformatie van een bedrijf aanvullen met content geleverd door YourNews. Hiermee wordt het succes van zo n intranet vergroot. Een andere vorm van dienstverlening is data- en functie-integratie. Met name bij deze oplossingen wordt content uit diverse bronnen naadloos geïntegreerd in bijvoorbeeld een Lotus Notes-omgeving. De content van YourNews kan ook voor deze integratie gebruikt worden.

Jacobs Company, Alliance Partner
De samenwerking tussen YourNews en Jacobs Company maakt het mogelijk om de expertise van beide bedrijven op het gebied van intranet en extranet toepassingen samen te voegen voor een allesomvattende dienstverlening. Als technisch dienstverlenende organisatie zal Jacobs Company het contentaanbod van YourNews toevoegen aan haar overige aanbod.

Roccade e-Finance, Alliance Partner
e-Finance is de systeemintegrator die zich vanuit Roccade Finance richt op e-commerce projecten in de financiële dienstverlening. Vanuit deze insteek is e-Finance regelmatig betrokken bij het opzetten van onder andere portals waarbij bestaande systemen van financiële dienstverleners worden geïntegreerd met gegevensstromen van externe informatieverstrekkers. De samenwerking met YourNews geeft Roccade e-Finance de mogelijkheid om een 'out-of-the-box' invulling te geven aan de informatiebehoefte binnen dergelijke projecten.

Tam Tam, Alliance Partner
Om als website-ontwikkelaar haar klanten optimale oplossingen te kunnen bieden is Tam Tam met YourNews een samenwerkingsverband aangegaan. Communicatie via internettechnologie is immers onmogelijk zonder content, wat de site een interactief en actueel maakt. Door een nauwe samenwerking met YourNews kan de content snel beschikbaar gemaakt worden voor een site, wat de doorlooptijd van Tam Tam s projecten positief beïnvloedt.

Andere deelnemers aan het partnerprogramma zijn Alcatel, Bright Alley, ChangeVision, Cumquat Information Technology, e-office, Gauss Interprise, infolook Lectric, Netpresenter en Spherion.

Met het partnerprogramma richt YourNews zich op een brede groep organisaties, variërend van mobile broadband en e-business solution providers tot webdesigners en leveranciers van content management systemen. Met name organisaties die op zoek zijn naar een grote verscheidenheid aan content, komen in aanmerking voor het partnerprogramma.

Over 12know (www.12know.com) 12know is hét kennisplatform voor managers en professionals om specialistische informatie over eBusiness te verkrijgen en uit te wisselen. De diensten van 12know bieden een compleet aanbod van eBusiness kennis. Door samenwerking met vooraanstaande contentleveranciers en aggregatie van publiek beschikbare content biedt 12know volledige dekking van informatiebronnen. 12know biedt gepersonaliseerde informatie, georganiseerd op onderwerp en bedrijfstak. Bedrijven hebben daarnaast de mogelijkheid het kennisplatform in te richten naar de specifieke informatiebehoefte van hun klanten en medewerkers.

Over Emexus (www.emexus.com) Emexus voorziet bedrijven van Mobile Business Solutions en is een snel groeiende speler in de mobiele wereld. Het bedrijf ontwikkelt gebruikersvriendelijke applicaties waarmee organisaties snel gepersonaliseerde en tijdkritische berichtgeving kunnen verzorgen met de nieuwste mobiele mogelijkheden. Dit maakt veel praktische toepassingen mogelijk voor het verhogen van de klanttevredenheid en het verstevigen van de relatie met de klant. Emexus levert concepten, functionaliteit en applicaties in een ASP-formule. Het Emexus Platform biedt alle interfaces met telecomleveranciers, databases en andere systemen. Solide partnerschappen met grote, leidende partijen en leveranciers garanderen diensten van hoog en professioneel niveau.

Over Exedra Solutions (www.exedra.nl) Exedra Solutions is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van totale C(ollaborative)-Business oplossingen. Oplossingen waarin de interactie tussen mensen en kennis centraal staat. Bedrijfsprocessen van bedrijven worden daardoor sneller en effectiever gemaakt. Hierdoor wordt de kwaliteit van de samenwerking tussen zowel de medewerkers alsook met de klanten sterk vergroot. Exedra Solutions voert volledige projecten uit, maar levert ook kennis en capaciteit apart.

Over Jacobs Company (www.jacobsnet.com) Jacobs Company biedt technische faciliteiten aan voor wereldwijde distributie van (uitgevers)data en (branche/landen) informatie. Door gebruikmaking van ons computercentrum is het mogelijk om onze klanten een gecontroleerde, betrouwbare en geïntegreerde technische omgeving te bieden. Als specialist in content- en kennismanagement diensten, biedt Jacobs Company toegang tot een groot aantal binnen- en buitenlandse bladen voor verschillende sectoren. Als facilitair bedrijf kunnen wij de gewenste content integraal aanbieden. Door het aanbieden van innovatieve maatwerkoplossingen voor internet, extranet en intranet heeft Jacobs Company zich ontwikkeld tot een belangrijke partner voor bedrijven zoals, ABN AMRO, Roche, ING Bank, Ernst & Young ,AstraZeneca, PriceWaterhouseCoopers en TPG.

Over Roccade e-Finance (www.roccadefinance.nl) 'Enabling finance in a networking economy'. Onder dat motto biedt Roccade Finance (onderdeel van PinkRoccade nv) hoogwaardige IT-dienstverlening in de vorm van professional services, business solutions, consultancy en lifecycle enabling in de financiële markt. Technologie alléén is niet het uitgangspunt van de dienstverlening. Inzicht in de primaire processen van opdrachtgevers is even belangrijk. Via een geavanceerd kennismanagementsysteem zijn en blijven de IT-professionals van Roccade Finance optimaal voorzien van vak- en technologiekennis. Roccade Finance denkt mee met haar klanten (én hun klanten) bij toepassing van new technology systems.

Over Tam Tam (www.tamtam.nl) Tam Tam is een netwerkorganisatie die in korte tijd op projectbasis voor en met klanten e-business- en e-communication oplossingen realiseert. De technologische focus is op het Microsoft Windows DNA 2000 model en op .Net. Trefwoorden voor de dienstverlening zijn oplossingsgericht, klantgericht, innovatief, teamwork.

Over YourNews (www.yournews.nl) YourNews biedt een marktplaats, de technologie en diensten voor het syndiceren van digitale content. De unieke nieuwsvoorziening is geschikt voor diverse digitale media zoals internet, WAP, SMS en e-mail. 95% van YourNews' content is afkomstig uit Europese bronnen en bestrijkt regionaal, nationaal en internationaal nieuws op gebieden als zakelijk-financieel, gezondheidszorg, muziek, sport en lifestyle, plus specifieke markten als de bouw- en olie-industrie. Inmiddels heeft YourNews tal van vooraanstaande nieuwsleveranciers als partners, waarvan het duizenden berichten per dag betrekt, vergaard door journalisten over de gehele wereld. De zelfontwikkelde technologie zet de verschillende broninformatie om in de gewenste content met het juiste formaat voor de klant. Alle content is beschikbaar in de belangrijkste Europese talen, waaronder het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Klanten van YourNews zijn onder meer mobiele-telefonieaanbieders, publiek toegankelijke websites van bekende Nederlandse portals en Internet Service Providers (ISPs).

YourNews is in 1997 opgericht door Jan van Ottele en heeft momenteel 135 werknemers. Het bedrijf heeft kantoren in Rotterdam, Londen en Frankfurt. YourNews is de eerste pan-Europese content syndicator en is inmiddels actief in Nederland, Duitsland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en België.

Voor meer informatie

YourNews
Joke van Look
010-2660266
joke.van.look@yournews.net

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410483
willemijn@whizpr.nl