Specialistenactie

LAD-bericht van 6 april 2001

Evert Bais, voorzitter LAD
Voorzitterscolumn Medisch Contact nr. 14-2001

Om als belangenorganisatie effectief te zijn moet je resultaten boeken. De grondslag voor resultaten zijn afspraken. Maak je afspraken, dan moeten ze ook worden uitgevoerd. Soms heb je daarbij de overheid nodig, bijvoorbeeld voor extra middelen. Zoals bij de Arbeidsvoorwaardenregeling voor de medisch specialisten in dienstverband. Wij drongen daar onlangs nog eens nadrukkelijk op aan bij de minister.

Als de overheid over de brug komt, is een financiële hobbel genomen. Met de NVZ vereni ging van ziekenhuizen kan de LAD dan namens haar achterban werk maken van de daadwerkelijke invoering. Met terugwerkende kracht uiteraard, want we spraken af dat de AMS vanaf 1 maart geldt. We hebben er veel vertrouwen in.

Twee jaar geleden sloot de LAD een ander akkoord; de honoreringsregeling voor de medisch specialisten in de academische ziekenhuizen. Er waren punten, zoals het te grote aantal periodieken in de aanvangsschalen, die wij graag anders hadden gezien. Maar we legden dit onderhandelingsresultaat met de Vereniging Academische Ziekenhuizen voor aan onze achterban en verdedigden het. Soms aarzelend, maar meestal overtuigd stemden de leden met de regeling in. En toen kwam de invoering!

Het is nu eenmaal zo: of je sluit een akkoord, of je sluit het niet. Een beetje akkoord gaat niet. Wel kun je afspreken dat aangelegenheden die voor een partij belangrijk zijn maar geen draagvlak in de onderhandelingen kregen, in een vervolgtraject aan bod komen. Je doet dat zorgvuldig en weloverwogen. Omdat het invoeren van dergelijke verstrekkende regelingen zelden vlekkeloos verlopen, spreek je daarvoor een procedure af. Met vertrouwen in elkaars bereidheid eventuele knelpunten op te lossen.

Je stelt een billijkheidscommissie in en een bezwarencommissie. En je informeert de leden over de regels en over de context van het akkoord. Jammer is dat deze commissies onvoldoende aan hun taken toekomen. Deels heeft dat te maken met de beperkte, meer praktische ondersteuning. Daardoor is het niet mogelijk de procedures af te wikkelen binnen redelijke termijnen. Maar tevens is er veel meer bezwaar en beroep ingesteld dan waarmee rekening was gehouden.

Dat is overigens een teken aan de wand. En in de afgelopen tijd zijn er nog knelpunten bijgekomen. Sowieso een stuk of acht, zoals toepassing van de regeling nevenwerkzaam heden en de manier waarop soms wordt omgegaan met de functiegebonden kosten. Door de veelal wat schrale interpretatie van Raden van Bestuur, wordt geen recht gedaan aan de totstandkoming van de regeling en de bedoeling van de ondertekenaars. Hierdoor neemt oude onrust toe en ontstaat nieuwe onrust. Dus stuurden we de VAZ een brief. Met het verzoek om overleg over deze kwesties op korte termijn.

Inmiddels kregen we antwoord. Een onbevredigend antwoord dat geen recht doet aan het noodzakelijke vertrouwen in elkaar. En ook niet aan de positie en opstelling van de LAD. De VAZ schrijft onderkoeld dat deze kwesties maar in het reguliere CAO-overleg moeten worden besproken. Wij vinden - en tot voor kort trouwens ook de VAZ - dat die structuur, waar het immers gaat over de macro-situatie, zich daarvoor minder goed leent. De honoreringsregeling is weliswaar verankerd in de CAO, maar is daarbinnen een eigenstandige regeling.

Het zou verstandig van de VAZ zijn om (alsnog) positief te reageren, al was het maar om vast te stellen of er voldoende zicht is op bereidheid om knelpunten op te lossen.

Het LAD-bestuur betreurt de stelligheid van de VAZ-reactie. En onze achterban zal daar ook zo over denken. Sterker nog: die opstelling zal leiden tot toenemende onrust en onvrede onder de medisch specialisten. Dat is ongewenst, ook voor de VAZ. Bereidheid tot overleg zou al een duidelijk signaal zijn naar de collega's dat hun problematiek op alle niveaus wordt gezien.

Met het oog op continuïteit van zorg en evenwicht in arbeidsvoorwaarden tussen alle ziekenhuizen waar medisch specialisten hun werkzaamheden kunnen verrichten, is het hoog tijd voor een gebaar van de Vereniging Academische Ziekenhuizen.
Tijd voor actie.

Ga naar : Nieuwspagina van de LAD
Volgend artikel : LAD's grootste CAO binnen

© copyright LAD 2001 home . index . email/adres . Artsennet