Gemeente Hoogeveen



6 april 2001

Programma en route Koninginnedag Hoogeveen nu definitief

Op dinsdag 2 januari maakte burgemeester mr. W.P.M. Urlings op zijn Nieuwjaarsreceptie bekend dat Hare Majesteit Koningin Beatrix had besloten dit jaar op Koninginnedag Hoogeveen met een bezoek te vereren. De bekendmaking kreeg een zeer enthousiast onthaal. Enkele tientallen vertegenwoordigers van organisaties in de gemeente kwamen nog dezelfde avond bijeen om de eerste ideeën voor het programma aan te dragen.

Nu, drie maanden later, kunnen wij het programma van de koninklijke familie tijdens het bezoek aan Hoogeveen bekend maken. Het koninklijk gezelschap zal 's morgens omstreeks 9.30 uur op Airport Hoogeveen arriveren en om 10.00 uur bij de Grote Kerk door burgemeester Urlings en zijn echtgenote worden begroet. Vervolgens zal het gezelschap, onder wie ook de Commissaris van de Koningin in Drenthe de heer A.L. ter Beek, een route door het centrum volgen 'van Trommelslager tot Tamboer', van de Grote Kerk met het beeldje van De Trommelslager tot theater De Tamboer. Uiteraard komt het gezelschap daarbij ook langs de Cascade, een 250 meter lang waterkunstwerk van Karin Daan in de Hoofdstraat.

Langs de koninklijke route krijgen de Koningin en haar familie een kleurrijke bloemlezing uit de Hoogeveense samenleving voorgeschoteld. Een overzicht van dit programma is opgenomen in een aparte programmabrochure, waarin tevens alle andere activiteiten tijdens het 'oranjeweekend' staan vermeld naast informatie over de verkeersmaatregelen op 30 april.

© Copyright Gemeente Hoogeveen