Ministerie van Defensie

Bevelsoverdracht Koninklijke Landmacht

09-03-2001

De Bevelhebber der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal der genie M.Schouten (57), draagt op vrijdag 6 april het bevel over de Koninklijke landmacht over aan luitenant-generaal der artillerie A.P.P.M. van Baal (54). De bevelsoverdracht vindt plaats op het Malieveld in Den Haag.

Het is voor de eerste keer sinds lange tijd dat de Koninklijke landmacht zich in het openbaar aan het publiek presenteert met een bevelsoverdracht. De inwoners van de gemeente Den Haag en omringende gemeenten kunnen op deze dag kennis maken met de landmacht, waarvan het hoofdkwartier in de Prinses Juliana kazerne in de Residentie gevestigd is.

De militaire ceremonie begint om 11.30 uur en wordt om 12.15 uur afgesloten met een defilé. Na het defilé start om 13.30 uur een 'Open Dag' op het Malieveld. Belangstellenden kunnen dan van gedachten wisselen met de militairen en het opgestelde materieel bekijken.

Generaal Schouten gaat de functie vervullen van Director Combined Joint Planning Staff bij de NAVO in Mons (België). Generaal Van Baal vervult momenteel de functie van Plaatsvervangend Chef Defensiestaf op het ministerie van Defensie.


* Klik hier voor de loopbaanbeschrijving van luitenant-generaal Schouten

* Klik hier voor de loopbaanbeschrijving van luitenant-generaal Van Baal