Politiebericht Groningen: Diverse 6-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen (vrijdagmiddag) Vrijdag 6 april 2001

Editie vrijdagmiddag

Winschoten: drugsdealer aangehouden
Op de Transportbaan heeft de politie vrijdagmiddag een 21-jarige man uit Weener aangehouden. De politie wilde de Duitser controleren. Hij ging er echter met zijn auto van door. Tijdens de rit gooide de man twee zakjes met dope op straat. Na een korte achtervolging kon de auto tot stoppen worden gedwongen. De man werd meegenomen naar het bureau. Na een onderzoek bleek de inhoud van de zakje enkele grammen hash te zijn. Na verhoor is de man heengezonden.

Zuidbroek: beelden gestolen
Uit een tuin bij een boerderij aan de Uiterburen in Zuidbroek zijn de afgelopen week een vijftigtal betonnen beelden gestolen. De eigenaresse, tevens de maakster van de beelden, deed vrijdag aangifte bij de politie. De beelden, voorstellende ganzen, vrouwen, bloemenkransen, dennenappels, zonnen, duiven, slakken en kikkers, gemaakt van wit en grijs beton, zijn vermoedelijk met een bestelauto of een aanhangwagen weggehaald, gezien het aantal en het gewicht van het totaal. De politie onderzoekt de diefstal.

Groningen: lichaam vermiste Groninger gevonden
Vrijdagochtend is tijdens baggerwerkzaamheden in het van Starkenborghkanaal ter hoogte van Dorkwerd een dode man aangetroffen. Nadat het lichaam uit het water was gehaald en was overgebracht naar het ziekenhuis werd een onderzoek ingesteld. Na confrontatie bleek het om de sinds 8 maart vermiste 36-jarige Anton de Vries uit Groningen te gaan. Het stoffelijk overschot is overgedragen aan de familie. De politie gaat er vanuit dat de man door zelfdoding om het leven is gekomen.

Groningen: dode bejaarde vrouw in woning gevonden Vrijdagochtend heeft de politie in een woning aan de Van Iddekingeweg een 82-jarige bejaarde vrouw dood in haar woning gevonden. Bezoekers van de woning waarschuwden de politie, die de woning binnen ging en de vrouw aantrof. Een arts kon de feitelijke doodsoorzaak niet vaststellen, waarop de politie een uitgebreid onderzoek is gestart. Vermoedelijk zal zaterdagochtend sectie op het lichaam worden verricht.

Wedderbergen: verdronken man gevonden bij zoekactie Vrijdag tussen de middag is bij de zoekactie in het meer bij de Wedderbergen het 21-jarige slachtoffer uit Schipluiden aangetroffen. De jongeman is dinsdagavond bij het vissen op het meer uit een rubberbootje gevallen. Zijn 21-jarige vriend heeft nog getracht om het slachtoffer uit het water te halen, hetgeen niet is gelukt. Direct na de melding werd een grote zoekactie naar het slachtoffer begonnen. Brandweer mensen uit Bellingwolde, Stadskanaal en duikers uit Groningen en Delfzijl hebben tot de duisternis gedregd. De volgende twee dagen is samen met de politie te water, brandweerlieden uit de korpsen Bellingwolde, Veendam, Hoogezand en Stadskanaal en duikers van de Koninklijke Marine uit Den Helder zeer intensief gezocht. Hierbij werd bovendien gebruik gemaakt van de Reddingshondengroep Westervoort uit Zeist. Diverse boten werden ingezet om de plas af te zoeken en bij het dreggen vanuit een der boten werd het lichaam gevonden. Politie en brandweer zijn zeer content met het succes en de gepleegde inzet. In de loop van de vrijdagmiddag is de plas weer volledig vrij gegeven. Gedurende de zoekactie kregen brandweer en politie veel ondersteuning van de beheerder van het naast de plas gelegen restaurant de Urnenhoeve, van waaruit kon worden gewerkt.

Groningen: duur plasje
Een 44-jarige stadjer is vrijdag tussen de middag op de Kleine Raamstraat aangehouden. De man stond tegen de muur van een restaurant te plassen. Agenten spraken hem aan en bij controle van zijn naam bleek de man nog een geldboete te moeten betalen. Toen hij dit kon werd hij ingesloten.

Groningen: vroege drinker
De politie hield vrijdag tussen de middag en 47-jarige Groninger aan op de Noorderhaven. De stadjer reed in een personenauto terwijl hij alcohol had gebruikt. Bij een blaastest werd een promillage van iets meer dan 1 promille gemeten. Hij kreeg een proces verbaal.

Groningen: auto botst met kraan tegen viaduct
Op de Plataanlaan botste vrijdagochtend een 32-jarige man uit Kolham met de op zijn vrachtauto bevestigde kraan tegen het spoorwegviaduct. De man had vergeten de kraan om laag te draaien, waardoor hij niet onder het viaduct door kon. De kraan raakte door de klap total loss. Ook het viaduct liep forse schade op.

Groningen: politie zoekt nog getuigen
De politie is nog op zoek naar een tweetal meisjes die vermoedelijk vorige week donderdag bijna omver waren gereden op de Turfsingel. Beide meisjes fietsten richting de Grote Markt en kwamen daarbij bijna in botsing met de rode Ford Escort. De fiets van de meisjes kwam daarbij op de rijbaan terecht. Ter hoogte van de Grote Markt werden de meisjes later aangesproken door de verdachten. De politie wil graag het verhaal van de meisjes horen en verzoekt hen contact op te nemen met het politiebureau aan de Rademarkt.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.