Den Haag, 6 april 2001
ICM 0103.174 nl

Nederlandse recordopdracht voor GSM's

Siemens Nederland levert Telfort en Postbank half miljoen toestellen voor mobiel bankieren

Siemens Nederland heeft met Telfort een contract getekend voor de levering van 500.000 mobiele WAP-telefoons. Deze opdracht is de grootste GSM-order uit de Nederlandse geschiedenis. Het gaat om blauwe Siemens M35i telefoons die zodanig zijn aangepast dat klanten van de Postbank mobiel kunnen bankieren. De uitgifte van de toestellen is onderdeel van een voorjaarsactie waarmee deze bedrijven mobiel bankieren op de Nederlandse markt introduceren.

De toestellen worden vanaf eind mei aan de Postbank-klanten geleverd. Rekeninghouders kunnen als onderdeel van een actie in het bezit komen van een Siemens M35i. Naast het mobiel bankieren via WAP 1.1 beschikt dit toestel over een rekenmachine en een SMS-functionaliteit. Ook is deze sportieve GSM, die is voorzien van een geïntegreerde antenne, extra bestand tegen schokken, spatwater en stof.

Zowel in Nederland als in de rest van Europa bekleedt Siemens als runner-up de tweede plaats als leverancier van mobiele telefoons. De overeenkomst is een forse impuls voor de Mobile Business-strategie van Siemens. Hiermee wordt ingespeeld op de behoefte van de consumenten om altijd en overal het Internet te bereiken; zowel voor ontspanning als voor zakelijke doeleinden. Mobiel bankieren gaat daarin een belangrijke rol spelen. Siemens heeft hiervoor een apart gebied gedefinieerd onder de naam Information en Communication Solutions waarin enkele honderden mensen werkzaam zijn.

Nadere informatie voor de redactie over de M35i:
Siemens Nederland N.V., Hoofd persvoorlichting, Dick van Gooswilligen, Tel: (070) 333 1606, mobiel 06-55844814, e-mail: dick.gooswilligen@siemens.nl

Voor alle persberichten van Siemens Nederland N.V. zie: www.siemens.nl/persinfo

Nadere informatie voor de redactie over het project Mobiel bankieren:

Postbank, afdeling Persvoorlichting, Judy op het Veld, telefoon 020 584 64 44 of 06 - 547 46 692.

Telefort, afdeling PR en perszaken, Clody Derksen en Ina van der Meulen, telefoon 020 200 64 07.