Utrecht, 6 april 2001

b2b-sites nu makkelijk toegankelijk

Binnen het succesvolle concept van Startpagina BV is sinds april een overzicht van b2b-sites (business to business) beschikbaar. De b2b-marketplace.pagina.nl biedt een actueel overzicht van de zakelijke internet-toepassingen die het écht doen en waar ook daadwerkelijk transacties mogelijk zijn. De uitblinkers in online zakendoen. Met een ruim aanbod van eMarketplaces, zakelijke ontmoetingsplaatsen van vraag en aanbod. Dit overzicht van b2b-sites is geplaatst op het best bezochte startpunt langs de digitale snelweg in Nederland, www.startpagina.nl, dat dagelijks meer dan 1,4 miljoen bezoekers trekt.

Gericht zoeken naar business

Ook wel eens na een zoektocht van tientallen clicks geëindigd op een site waar u niet veel meer vindt dan een digitale bedrijfsbrochure? Of een telefoonnummer. Dat is niet de toegevoegde waarde die u verwacht op het internet. En terecht. Maar tussen al het kaf zit natuurlijk ook koren. Sites waar u online in een up-to-date catalogus kunt bladeren, prijzen kunt vergelijken, kantoorartikelen kunt inkopen, chemicaliën kunt aanbieden, een vracht kunt regelen. Op b2b-marketplace.pagina.nl zijn die operationele sites voor de zakelijke markt op een rij gezet. Overzichtelijk gerubriceerd. En pas nadat de samensteller of een externe deskundige ervan overtuigd is dat de site toegevoegde waarde levert.

Opzet van de site: van adverteren tot factureren

Bij het selecteren van links naar b2b-sites staat het gehele bedrijfsproces voor ogen: van business informatie tot eindproduct, van het plaatsen van een advertentie tot het verzenden van een factuur. Dat heeft geresulteerd in een ordening van zakelijke links in 6 hoofdrubrieken: Kennis & informatie, Marketing & communicatie, Fiscaal & juridisch, Financieel & commercieel, Personeel & organisatie en ICT & trends. En in iedere rubriek vindt u functionele sites met toegevoegde waarde. Wilt u voortaan boekhouden zonder eigen boekhoudprogramma, bestanden delen in een virtueel kantoor, advertenties aanbieden op een marktplaats, online textiel inkopen of een vergunning regelen in een overheidsloket? Voor alle facetten van het bedrijfsproces begint uw zakelijke zoektocht op b2b-marketplace.pagina.nl.

Speciale aandacht voor eMarketplaces

De sterke stemmingswisselingen die kenmerkend zijn voor het b2c-segment (business to consumer) van het internet gelden niet voor de zakelijke toepassingen. De groei in het b2b-segment is stabiel en zet door. Groot enthousiasme is er op dit moment voor het marktplaats-concept: breng vraag en aanbod bij elkaar op een centrale "eMarketplace" waar prijsvorming plaatsvindt en online transacties tot stand komen. Succesvolle eMarketplaces zijn er op het gebied van chemicaliën, vracht, textiel en kantoorartikelen. Wereldwijd wordt het aantal eMarketplaces geschat op 2.000, waarvan 500 in Europa. Deskundigen voorspellen dat er daarvan 100 zullen blijven bestaan. B2b-marketplace.pagina.nl heeft de ambitie om een up-to-date overzicht te bieden van de eMarketplaces die het ook echt doen.

Over Startpagina BV

Startpagina.nl wordt gezien als het best bezochte startpunt langs de digitale snelweg in Nederland. Het sobere maar succesvolle concept van Startpagina BV trekt dagelijks meer dan 1,4 miljoen bezoekers. En dan hebben we het alleen over de startpagina zelf. Met 1.700 dochterpagina's over de meest uiteenlopende onderwerpen is letterlijk over bijna alles wel een link te vinden. Begonnen als concept voor consumenten neemt het aantal zakelijke dochters snel toe. Naast de MKB.pagina.nl, de e-business.pagina.nl en de bedrijven.pagina.nl is er nu dus ook de b2b-marketplace.pagina.nl. De ontmoetingsplaats van bedrijven voor bedrijven. Meer informatie is beschikbaar bij:

Henk Leenaers
06-53421088

Martinus Vranken
06-22790523

http://b2b-marketplace.pagina.nl
mailto: b2b-marketplace@pagina.nl