GOUDVISHAL
Postbus 251
6800 AG Arnhem
tel/026 4457683
fax/026 4457683
www.goudvishal.nl
bezoekadres: vijfzinnenstraat 103, Arnhem

goudvishal programma

Vrijdag 6 April (concert / latino-nu metal)
LABERINTO + RETTURN
Open: 20:30 entree: f 15,- (vvk/cjp/ov: f 12,50)
Vvk adressen: Arnhem: waaghals, dollhouse en kroese. Nijmegen: state off art metal store

Een vergelijking met Sepultura of Soulfy is natuurlijk snel gemaakt maar LABERINTO heeft de brug van metal naar traditionele Zuid Amerikaanse muziek al veel eerder gemaakt. In 1989, in Caracas, Venezuela, kan de jonge band LABERINTO het, in de overvolle studio waar ze hun demo opnemen, niet laten om wat met de akoestische instrumenten van de salsa band die in de studio daarnaast aan het opnemen is, te spelen en er is meteen een nieuwe sound geboren; metalatino! De fusie van traditionele salsa met heftige grote stads metal is een krachtige mix en heeft heel wat monden doen openvallen. Headbangers en swingers staan gebroederlijk naast elkaar te genieten van deze band die in 1992 de grote stap nam om naar Nederland te verhuizen. De stap van de derde naar de eerste wereld was er voor hun ook een die niet geheel makkelijk verliep en het werkwoord 'moneystretching' is dan ook vaak gevallen in huize LABERINTO. Na in 2000 uiteindelijk dan toch een permanente verblijfsvergunning gekregen te hebben heeft LABERINTO haar shit helemaal voorelkaar. Na 5 CD's (waaronder 1 live CD)en honderden kleine en grote optredens (oa. 2 X eerder in de goudvishal en bijvoorbeeld het prestigieuze rock al parque in Bogota, Colombia voor 70.000 mensen) is LABERINTO veranderd in een groovend latin/nu metal monster dat niet te stoppen valt! RETTURN uit Sao Paolo, Brazillie, is een industrial metal band die in navolging van Agression, Ratos de Porao Soulfly en natuurlijk Sepultura uit de braziliaanse stadsjungle (met veel favela's - krottenwijken) omhoog is gekropen.

Zaterdag 7 april (dance/nu skool breaks hiphop)
BREAKSNATION
DJ's LOES LEE, PETER MENEATER & EKA
Open: 22:00 entree: f 7,50 (cjp/ov: f 5,-)

BREAKSNATION, het vaderland van de breakbeats. Het land waar de hippe swingers aan de macht zijn. DJ's LOES LEE, PETER MENEATER & EKA, zullen met een ijzeren doctrine van nu skool breakbeats, scratches en hiphop zal het volk leiden naar de glorie.

Zaterdag 14 april (dance / beats jungle 2step)
BEATS
DJS: TYSON & LUX
Open: 22:00 entrée: f 7,50 (cjp/ov: f 5,-)

BEATS is een lekker gevarieerd en ongedwongen dansfestijn dat door DJ's TYSON (wie kent 'm niet?) en LUX vlotjes en los geregiseerd wordt. De catchfrase van vanavond is 'unwind, be happy'

Vrijdag 20 april (concert/ gevarieerde muziek)
FINALE A TOT Z PODIUMPRIJS
Open: 20:00 entree: gratis

Arnhem-Zutphen- De A-Z PodiumPrijs is een nieuwe popprijs voor de regio Arnhem-Zutphen. Bands uit de regio kunnen zich vanaf heden inschrijven voor deze prijs. De PodiumPrijs maakt deel uit van de Music Awards Gelderland. De MAG (music Awards Gelderland) bestaat uit verschillende prijzen voor diverse muzikale categoriën. Eén van de prijzen is ook wel bekend als de Gesel van Gelderland, een wedstrijd voor bands. Verschillende regionale popprijzen in Gelderland vormen samen de Gesel. De Podiumprijs maakt hier nu ook deel van uit. Dit betekent dat de winnende band niet alleen de PodiumPrijs wint, maar ook kans maakt om de Gesel te winnen en daarmee in aanmerking te komen voor deelname aan de Grote Prijs van Nederland. Er zal in vier voorronden worden gestreden om een finaleplaats voor de PodiumPrijs. Uiteindelijk zullen vier bands het tegen elkaar opnemen in de grote finale op 20 april in de Goudvishal. De bands kunnen zich tot 10 maart a.s. inschrijven voor de PodiumPrijs. Bands die deel willen nemen moeten een inschrijfformulier invullen en dit met een demo en een bio opsturen naar de PodiumPrijs t.a.v. Angela Vos, Postbus 61, 6990 AB Rheden. Op 20 maart wordt bekend gemaakt welke bands deelnemen aan de voorronden.

Zaterdag 21 april (concert/ hardcore punk)
HARDCORE PUNK FESTIVAL:
SECTION 8 (zwe) + FACE TOMORROW, IF I KNEW, ANTILECTUAL, REACHING FORWARD & STRIP THE THREADS. Open: 17:00 entrée: f 15,-

Aansluitend:
Zaterdag 21 april (dance/ funk, hiphop)
BOOGIE NIGHTS
DJS: SYTE & DEMIAN
Open: 23:30 entrée: f 7,50 (cjp/ov: f 5,-)

Vrijdag 27 april (concert/ nederhop)
NEUK + SALMON'S NOSES
Open: 20:30 entrée: f 15,- (vvk/cjp/ov: f 12,50)
Vvk adressen: Arnhem: Waaghals, Kroese & Dollhouse. Nijmegen: Waaghals.

Zaterdag 28 april (dance / drum and bass)
FORMS
DJS: ANDY HAZE, TYSON, UNREAL & MC RUFFNASS
Open: 22:00 entrée: f 12,50 (na 23:00 f 15,-)

Zondag 29 april (concert/ hardcore punk)
HARDCORE FESTIVAL met o.a.:
SUNSHINE (ch) + ADHESIVE (swe), MIHOEN (nl) e.a.
Open: 15:30 entree: f 12,50

Vrijdag 4 mei (concert/ black metal)
WAKING THE DEAD BLACK METAL FESTIVAL met:
LIAR OF GOLGOTHA, CIRITH GORGOR, AUTUMNAL REAPER, SAURON.

Open: 19:00 entree: f 12,50 (met corpsepaint: f 10,-) (vvk: f 12,50) Vvk adressen: arnhem: waaghals, kroese & dollhouse. Nijmegen: waaghals, kroese & state off art metalstore Nijverdal: metalmaniastore.

Zaterdag 5 mei (dance/nu skool breaks hiphop)
BREAKSNATION
DJ's LOES LEE, PETER MENEATER & EKA
Open: 22:00 entree: f 7,50 (cjp/ov: f 5,-)

Zondag 6 mei (concert/ arnhemse pop)
KAFORKA (CD presentatie) + SUITCASE
Open: 16:00 entree: f 7,50

VERWACHT (bevestigd)

- Vrijdag 11 mei: DARKANE + GARDENIAN

- Zaterdag 12 mei: BEATS

- vrijdag 18 mei: JOHAN & SCRAM C BABY

- zaterdag 19 mei: HARDCORE PUNK SHOW met o.a.: SOAPBOX (aansluitend BOOGIE NIGHTS)
- vrijdag 25 mei: DIE ANARCHISTISCHE ABEND UNTERHALTUNG
- zaterdag 26 mei: FORMS BASSWERK SESSION

- zondag 10 juni: THE SPIRIT THAT GUIDES US (aansluitend BOOGIE NIGHTS)
- vrijdag 22 juni: LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN ( met RudeBoy en DNA, beiden ex urban dance squad)
- zaterdag 23 juni: THE DICKIES (USA)

- zaterdag 30 juni: FORMS: PILOT (u.k. - certificate 18)