Brodeur Worldwide en Schoep & Van der Toorn introduceren online Persinfo

Persinfo.nl efficiënte tool voor journalisten

Amsterdam, 6 april 2001 - Vandaag introduceren Brodeur Worldwide en Schoep & Van der Toorn www.persinfo.nl, een online persdatabank waar journalisten terecht kunnen voor de meest recente persberichten van opdrachtgevers van Brodeur Worldwide en Schoep & Van der Toorn. Daarnaast bevat de website een agenda met een overzicht van alle persbijeenkomsten, briefings en interviewmogelijkheden, alsmede een uitgebreid archief met persberichten, achtergrondinformatie, beeldmateriaal, casestudies en @conferences, gerangschikt per onderneming.

Internet heeft de wereld van media(relaties) compleet veranderd. De voordelen van een toepassing als e-mail zijn evident. Het is snel, direct en trefzeker. Maar tegelijkertijd levert dat een nadeel op: pers wordt overspoeld door informatie. Het grootste gedeelte hiervan is onbruikbaar en de voor de journalist wel bruikbare gegevens sneeuwen volledig onder. Brodeur Worldwide en Schoep & Van der Toorn hebben daarom een tool ontwikkeld die het journalisten makkelijker maakt informatie te filteren en snel en gemakkelijk terug te vinden. Ruud Kluivers, e-business consultant bij het bureau, licht toe: "Met persinfo.nl zetten wij internet en e-mail niet meer alleen 'plat' in als snel distributiemedium. We gaan een stap verder. Persinfo.nl biedt vanuit één centraal punt uiteenlopende informatie, overzichtelijk gerangschikt per onderneming. Vanaf elke gewenste locatie, op ieder tijdstip, kunnen onze mediarelaties gebruikmaken van het rijk gevulde archief van persinfo.nl. Daarnaast zijn er handige links naar relevante sites, met mogelijkheden om direct te communiceren met de juiste contactpersonen bij de klant en bij ons. Voor zowel journalisten als onze PR-adviseurs is dat efficiënt."

@conference

Al eerder introduceerde Brodeur Worldwide de @conference, een online persconferentie. Ook bij dit e-product draait het om efficiëntie en tijdsbesparing. Een @conference is een webpagina waarop al het beeld- en geluidsmateriaal van een persbijeenkomst alsmede elektronische kopieën van presentaties en alle documenten uit de persmap te vinden zijn. Journalisten hoeven dus niet fysiek op een bijeenkomst aanwezig te zijn, om toch alle informatie (digitaal) beschikbaar te krijgen. Voordeel voor de klant is dat deze via de live conferentie het persoonlijke contact met de pers houdt, maar daarnaast via de @conference een grote doelgroep bereikt die door bijvoorbeeld tijdgebrek niet naar de live conferentie kan komen.

Over Brodeur Worldwide en Schoep & Van der Toorn

Brodeur Worldwide (www.brodeurww.com) werd in 1985 opgericht en is een communicatie- en marketingadviesbureau voor ondernemingen die informatie- en communicatietechnologie gebruiken bij het innoveren van producten, diensten en bedrijfsprocessen. Het gaat daarbij met name om opdrachtgevers is de sectoren ICT (zowel business-to-business als de consumentenmarkt), e-business en de gezondheidszorg. Brodeur Worldwide telt 800 werknemers bij 54 vestigingen in 32 landen. Brodeur Worldwide maakt deel uit van Omnicom Group (NYSE: OMC). In EMEA heeft Brodeur Worldwide vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, Portugal, Noorwegen, Zweden, Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika.

Schoep & Van der Toorn is de Nederlandse vertegenwoordiger van Brodeur Worldwide, waarvan het kantoor gevestigd is in Amsterdam. Klanten zijn onder andere Baan Company, Cable & Wireless, Iomega, I2 technologies, IBM, KPMG, Palm Inc., Progress Software, PSInet, Tridion, etc. Zie voor meer informatie www.brodeurnl.com of www.svdt.nl.