Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 6 april 2001

Brommerrijder naar ziekenhuis Leiden
Op het Bio-Sciencepark; de kruising van Einsteinweg met de Ehrenfestweg, is donderdagochtend 5 april bij een verkeersongeval een brommerrijder gewond geraakt. De 51-jarige man uit Leiden reed omstreeks 10:00 uur vanaf de Ehrenfestweg de kruising op zonder voorrang te verlenen aan een van links komende taxi. Bij de aanrijding klapte de bestuurder van de brommer tegen de voorruit van de taxi. Hoewel de snelheid van de taxi niet hoog was, brak de brommer in tweeen en vatte vlam. De vlammen kregen ook vat op het slachtoffer, maar direct optreden van de 20-jarige taxichauffeur uit Leiderdorp en zijn passagier, heeft ernstig letsel kunnen voorkomen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het LUMC gebracht voor medische behandeling.

Politie-assistentie Voorschoten Vrijdagmorgen 6 april heeft de politie geassisteerd bij een brand in de Voorstraat. Daar was rond 04:30 uur brand uitgebroken in een restaurant. Een boven het restaurant wonend gezin is gewaarschuwd en tijdelijk geevacueerd. Nadat de brand geblust was, konden zij in de woning terug. Er is vooral rook- en waterschade. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Vermoedelijk gaat het om een doorgebrande ventilator.

Onder invloed Alphen
Een 35-jarige Alphenaar is op 6 april, omstreeks 01.45 uur aangehouden voor rijden onder invloed op de Herenweg in Alphen. Op het bureau blies de man 520 ug/l Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een dagvaarding. Op de Pres. Kennedylaan werd in die nacht een 25-jarige Alphenaar aangehouden. Op straat blies de man een A, ten teken dat hij alcohol gebruikt had. Op het bureau blies de man echter 210 ug/l, net onder de grens derhalve van 220 ug/l. De man werd hierna heengezonden.

Aanrijding Noordwijk
Een 53-jarige fietster uit Noordwijk heeft donderdagmiddag 5 april omstreeks 13.15 uur een aanrijding gehad met een 53-jarige automobilist uit Noordwijk. De auto reed vanuit een uitrit de Grent op, maar zag door de geparkeerde auto's de vrouw niet aankomen. De vrouw hield hier een barst in haar tand en een pijnlijke knie aan over.

Onder invloed Waddinxveen Een 31-jarige Alphenaar is vrijdagnacht 6 april omstreeks 04.00 uur aangehouden op de Henegouwerweg wegens rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 275 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De man kreeg een boete en een rijverbod van 1 uur.

Verdachte woninginbraak aangehouden Alphen a/d Rijn
Een 20-jarige Alphenaar is donderdagavond 5 april omstreeks kwart over negen aangehouden op verdenking van woninginbraak. Een 35-jarige Alphense had even daarvoor een insluiper in haar woning aan de Kievitstraat gehoord. Deze sloeg op de vlucht toen zij haar stem liet horen. De vrouw zag de man wegrennen. Kort daarop zagen agenten op de Lijsterlaan een man die aan het signalement voldeed. De man rende bij het zien van de agenten een snackbar in en verschool zich op het toilet. Hierop hield de politie hem aan. De man ontkent tot nu toe iets met de zaak te maken te hebben.

Onder invloed Alphen a/d Rijn De politie heeft vrijdagnacht 6 april rond 01.45 uur een 35-jarige Alphenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed slingerend over de Herenweg en gebruikte daarbij de hele rijbaan. Hij had een ademalcoholgehalte van 520 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Onder invloed Waddinxveen Op de Henegouwerweg is op 6 april omstreeks 04.00 uur een 31-jarige Alphenaar aangehouden voor rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 275 ug/l. De verdachte kreeg een transactie aangeboden.

Overleden na druggebruik Gouda
De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van het overlijden van een 22-jarige Gouwenaar. De man werd op 3 april jl. in het Groene Hart Ziekenhuis opgenomen, na het mogelijk gebruik van een overdosis cocaïne. Op 4 april is de man overleden. De politie onderzoekt de omstandigheden en feiten omtrent het overlijden. O.a. zal daartoe sectie op het lichaam worden verricht.

Inbraak woning Gouda
In een woning aan de Burgvlietkade is in de avond van 5 april jl. ingebroken. Een toegangsdeur aan de achterzijde werd geforceerd. Een computer, elektrisch gereedschap, kleding, GSM's, een rijbewijs en een portefeuille werd o.a. weggenomen. De benadeelde heeft aangifte gedaan.


Noot voor de redactie /