Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-04-05: Prijsuitreiking fotoactie en Gulden Klinker-nominaties

Uit de inzendingen voor de fotoactie 'uw foto maakt Den Haag mooier' zijn drie prijswinnaars getrokken. Wethouder Stolte zal de hoofdprijs (een digitale camera) en twee andere prijzen uitreiken aan de gelukkige winnaars. In totaal zijn zo'n 700 foto's ingezonden voor deze actie. Ook zal de wethouder Gulden Klinker-nominaties uitreiken aan 12 bewonersgroepen en 3 scholen.

Fotoactie

Onder de noemer 'uw foto maakt Den Haag mooier' is een fotoactie georganiseerd. Tussen 24 februari en 28 maart kon een ieder een foto maken van plekken die opgeknapt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld kapot straatmeubilair of een plek waar regelmatig vervuiling is. Stadsbeheer neemt de plek vervolgens onder handen.

Met de fotoactie wil de gemeente Hagenaars stimuleren een bijdrage te leveren aan een schone en mooie stad. De fotoactie is een initiatief in het kader van de publiekscampagne 'Den Haag maak je zelf'. Uit de inzendingen zijn door een notaris drie prijswinnaars getrokken. De hoofdprijs is een digitale camera.

Gulden Klinker

12 bewonersgroepen en 3 scholen ontvangen een Gulden Klinker-nominatie. De groepen hebben het initiatief genomen om zelf een steentje bij te dragen aan hun eigen omgeving. Als deze groepen hun activiteiten het komend half jaar volhouden ontvangen zij een Gulden Klinker- waardebon.

5 april 2001

last update: 6 april 2001 ;pag.: 6693; auteur: 77 6 april 2001 - pag. 6693 - 77