Gemeente Rijnwaarden


GEMEENTE RIJNWAARDEN

P e r s b e r i c h t
P e r s b e r i c h t
P e r s b e r i c h t

Rijnwaarden handhaaft preventieve maatregelen
mond- en klauwzeer
Afsluiting wegen moet bezoek buitengebied ontmoedigen.

In aansluiting op de landelijk geldende regels heeft Rijnwaarden in verband met de uitbraak van mond- en klauwzeer een aantal openbare wegen in het buitengebied voor het doorgaande verkeer afgesloten. Verder wordt in het afgesloten gebied geen huisvuil, oud papier e.d. ingezameld. Deze maatregelen zijn op verzoek van en in samenspraak met de boerenorganisaties genomen.
De situatie in Nederland blijft zorgwekkend en er is voor het gemeentebestuur geen enkele reden de genomen maatregelen in te trekken. Wel kan een aantal wegen, waarop nu alleen nog de aanwonenden worden toegelaten, voor bestemmingsverkeer worden opengesteld. Dat betekent, dat deze wegen voor het doorgaande verkeer gesloten blijven, maar dat wel het verkeer dat zijn bestemming in die straat heeft, wordt toegelaten. In die gebieden zal ook weer het huisvuil e.d. worden opgehaald. Deze verruimde regeling geldt voor de Herwensedijk, Ringdam, Polderdijk en een gedeelte van de Boswaaisestraat. De aan deze straten gelegen toegangswegen naar veehouderijen blijven voor al het verkeer gesloten. Dat geldt ook voor de toegang tot erven, waar hobbymatig dieren worden gehouden.
Want niet iedereen is daarvan even goed op de hoogte, maar het verbod tot het betreden van erven van veehouderijen geldt ook voor de erven van andere dan agrariërs, als daar evenhoevige dieren (varkens, geiten, runderen) worden gehouden, ongeacht het aantal stuks!
Lobith, 5 april 2001.