Gemeente Leeuwarden

Felicitaties voor Prins Willem Alexander en Maxima

Het gemeentebestuur van Leeuwarden
heeft Prins Willem Alexander en Maxima gefeliciteerd met hun verloving en
uitgenodigd voor een bezoek aan
Leeuwarden. De letterlijke tekst van de brief luidt als volgt:

Het college van burgemeester en
wethouders van de gemeente Leeuwarden wil u van harte gelukwensen met uw
verloving. Wij wensen u voor de komende maanden een gelukkige en voorspoedige tijd toe, een periode waarin u ongetwijfeld Nederland beter zult leren kennen.

Zo is ons is ter ore gekomen dat u wellicht binnenkort een bezoek komt brengen aan Leeuwarden, de hoofdstad van Fryslân. Wij zien uw komst dan ook met plezier tegemoet. Graag willen wij u alvast iets over Leeuwarden laten zien, daarom bieden wij u een CD-Rom aan van de stad met hierop alle noemenswaardigheden van Leeuwarden.

Leeuwarden is naast hoofdstad ook Nassaustad. Uw voorouders hebben hier gewoond en gewerkt en we spreken de wens uit dat u, mevrouw Zorreguieta kennis wilt maken met het Nassauverleden van Leeuwarden.

Tijdens uw verblijf in Leeuwarden zouden wij het zeer op prijs stellen, als u in het historische voormalige Stadhouderlijk Hof, thans een sfeervol hotel, zou willen overnachten. Deze exclusieve locatie was ooit de residentie van de Friese Stadhouders. Tot 1971 was dit een Koninklijk Paleis.

De hofstad Leeuwarden biedt daarnaast uitstekende locaties voor het sluiten van huwelijken, waaronder het Stadhouderlijk Hof. Wij geven u heel graag in overweging om Leeuwarden te betrekken in uw keuze om er uw huwelijksplechtigheid te houden.

"Fryslân, t bêste lân fan dierde", waar tijd nog tijd is, een rijk Frysk erfgoed op u wacht en het natuurschoon vrijheid en rust geeft.