Politiebericht Groningen: diverse 6-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
vrijdagochtend 6 april 2001

Dagelijkse persberichten

Groningen: jeugdige bromfietser botst op auto
Een 14-jarige jongen uit Den Ham botste donderdagmiddag met zijn bromfiets tegen de auto van een 40-jarige inwoner uit Groningen. De jongen reed op de Zonnelaan vermoedelijk door het rode licht, waarbij hij geen voorrang verleende aan de automobilist. Hij werd door de auto geschept en liep een gebroken bovenbeen op. De jongen moest naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: dronken fietsster botst tegen taxi
Op de Grote Markt botste donderdagochtend een 29-jarige vrouw uit Groningen met haar fiets tegen een stilstaande taxi. De vrouw kwam vanaf het trottoir en reed tegen het verkeer in de Grote Markt op. Na onderzoek bleek de vrouw behoorlijk gedronken te hebben. Na een blaastest kon een promillage van ruim 2 promille worden vastgesteld. Zij kreeg een rijverbod van 11 uren opgelegd en mocht daarna het bureau verlaten.

Groningen: rijden zonder rijbewijs
Op de Lijzijde hield de politie donderdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Rotterdam aan. Agenten zagen dat de vrouw geen autogordels droeg en zetten de auto langs de weg. Toen ze om het rijbewijs vroegen kon de vrouw geen rijbewijs tonen. Na onderzoek bleek ze geen rijbewijs te bezitten. De auto is aan het politiebureau gestald en de vrouw kreeg enkele processen verbaal.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Winschoterweg hield de politie donderdagavond een snelheidscontrole. Er werden ruim 350 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 100 voertuigen te hard. Een automobilist reed 122 km per uur, waar 60 km per uur is toegestaan.

Groningen: gesloten rijrichting en geen rijbewijs In de Nieuwe Ebbingestraat heeft de politie donderdagnacht een 22-jarige man uit Curaçao aangehouden. De man reed in de verkeerde richting en veel snelheid in zijn auto door de straat. Na een korte achtervolging konden agenten de bestuurder tot stoppen dwingen. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en pas twee dagen in Nederland te zijn. De auto is aan het bureau geplaatst. De bestuurder kreeg een proces verbaal. .

Groningen: zakkenroller gepakt
Sporters in een sportzaal aan de Turfsingel betrapten donderdagavond een 22-jarige stadjer bij de diefstal van een portemonnee uit kleding. De man was net bezig om in de kleedruimte de kleren van de basketballers te doorzoeken. In eerste instantie zag de dief kans de zaal te verlaten. Op straat wisten de snelle sporters de man te achterhalen en over te dragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachte is ingesloten.

Groningen: inbreker betrapt
Getuigen van een inbraak bij een croissanterie aan de Stoeldraaierstraat wisten donderdagnacht een 28-jarige stadjer aan de politie over te dragen. De mannen hoorden plotseling glasrinkel en zagen de verdachte uit de portiek van de croissanterie komen. Toen zij een onderzoek instelden bleek de ruit van de winkel te zijn vernield. Na een korte achtervolging wisten de getuigen de verdachte op het Akerkhof te achterhalen en te overmeesteren. Gewaarschuwde agenten konden de verdachte mee nemen naar het bureau. Hij is ingesloten.

Winschoten: diefstal
Donderdagochtend heeft de politie in een pand aan het Boschplein een 38-jarige vrouw uit Winschoten aangehouden, omdat zij de portemonnee van een 42-jarige vrouw uit Bellingwolde uit haar jas had genomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt, waarna ze werd heengezonden.

Hoogezand: verdachte man aangehouden
Donderdagmiddag heeft de politie een 29-jarige man uit Groningen op de Kerkstraat aangehouden, omdat hij werd gezocht voor winkeldiefstal in een juwelierszaak op 30 maart. De man had toen twee gouden oorbellen gestolen. Op het bureau bleek dat de man ook werd gezocht voor bedreigen van een politieagent en een winkeldiefstal in een kledingzaak. De 37-jarige passagier droeg de betreffende oorbellen op het moment van aanhouding en bekende aan het bureau deze van de verdachte te hebben gekregen. Tegen beiden werd proces-verbaal opgemaakt. De vrouw mocht het bureau verlaten, maar de man is voor onderzoek ingesloten.

Appingedam: mannen aangehouden
Donderdagochtend heeft de politie op de Farmsumerweg twee mannen van 21 en 22 jaar uit Appingedam aangehouden voor bedreiging. De mannen hadden het personeel van een winkel aan de Dijkstraat bedreigd toen hen duidelijk werd gemaakt dat de gekochte mobiele telefoon niet werden teruggenomen en dat zij geen geld kregen. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: bromfietser gewond
Een 17-jarige bromfietsster uit Woldendorp is donderdagochtend gewond geraakt toen zij op de kruising Heemskesweg en Vennedijk geen voorrang verleende aan een 23-jarige automobiliste uit Wagenborgen. Na de botsing op de kruising werd de bromfietsster 40 meter meegesleurd door de auto. Zij is met een gebroken enkel overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis, waar zij ter observatie is genomen.

Middelstum, Bedum: snelheidscontroles
Donderdagochtend heeft de politie op de Delleweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 165 geregistreerde voertuigen reden er twaalf te snel. De bestuurders van deze voertuigen krijgen binnenkort thuis bericht. Zo ook de bestuurder met het snelste voertuig. Op de 80 km/u. weg reed deze namelijk 91 km/u. Op de St. Annerweg hield de politie eveneens een snelheidscontrole. Daar werd s morgens 108 voertuigen gecontroleerd. Er reden op de 80 km/u. weg elf bestuurders te snel met als hoogst gemeten snelheid 105 km/.u.

Baflo: man aangehouden
Donderdagmorgen heeft de politie een 19-jarige man aangehouden voor diefstal van verschillende goederen. Bij een zoektocht in zijn woning trof de politie een als gestolen gemelde scooter, bosmaaier en waterpomptang aan. De man is voor onderzoek ingesloten.

Zuidhorn: illegaal aangehouden
Donderdagavond heeft de politie een 18-jarige vrouw in een club aan de Gaweg aangehouden, omdat zij op geen enkele wijze haar identiteit kenbaar kon maken. De vrouw is ingesloten voor onderzoek.

Zuidwolde: Transportcontrole
Donderdagavond heeft de politie op de Eemshavenweg een transportcontrole gehouden, waarbij 56 overtredingen werden geconstateerd bij 600 voertuigen. Een keer werd een overtreding geconstateerd ten aanzien van de rijtijdenwet, overbelading, afvallende lading, gevaarlijke stoffen en voor het rijden onder invloed. Twee keer werd er een rijverbod opgelegd in verband met overtreding van de rijtijdenwet. Vier keer bleken bestuurders niet in het bezit van een geldig rijbewijs (sinds een jaar niet meer laten vernieuwen). In vijf gevallen bleek er geen goedkeuring van de APK te zijn. Zeven keer trof de politie gladde banden aan. In 14 gevallen konden bestuurders geen kentekenbewijs tonen en in 19 gevallen ook geen rijbewijs. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

Holwierde: mishandeling
De politie heeft donderdagavond proces-verbaal wegens mishandeling opgemaakt tegen een 53-jarige man uit de gemeente Loppersum. De man reed als bestuurder van een bedrijfswagen over de Hogelandsterweg in Holwierde. Hij paste ter hoogte van wegwerkzaamheden zijn snelheid aan. Een andere automobilist, een 22-jarige man uit Uithuizen, stoorde zich kennelijk aan het langzame rijden en ging erg dicht achter de auto van de Loppersummer rijden. Die bracht zijn auto tot stilstand zodat ook de Uithuizer moest stoppen. Er ontstond een woordenwisseling tussen beide bestuurders waarbij de man uit Uithuizen in het gezicht werd geslagen. De verdachte stapte daarna weer in en reed, gevolgd door het slachtoffer, naar huis. De man uit Uithuizen deed daarop aangifte bij de politie.

Zuidbroek: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Kerkstraat in Zuidbroek is donderdagavond een 21-jarige vrouw uit Noordbroek gewond geraakt. De vrouw reed op haar brommer in de richting van haar woonplaats en werd op de kruising met de afrit van de A7 en de Burgemeester Omtaweg aangereden door een personenauto, bestuurd door een 22-jarige man uit de gemeente Slochteren, die haar geen voorrang verleende. De vrouw belandde op de motorkap van de auto en liep rugletsel op. Ze is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Ter Apel: fietser gewond bij ongeval
Een 14-jarige fietser uit Ter Apel is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Heembadweg in zijn woonplaats. De jongen reed samen met een andere fietser in de richting van de Viaductstraat. Het slachtoffer sloeg ter hoogte van de Drentheweg plotseling linksaf nadat hij onenigheid met de andere fietser had gekregen. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 48-jarige man, eveneens uit Ter Apel, kon de jongen niet meer ontwijken en reed hem aan. De knaap kwam te vallen en liep lichte verwondingen op aan benen, hoofd en gezicht. Hij is op de plaats van het ongeval door ambulancepersoneel behandeld en vervolgens naar een arts gebracht.

Beerta: dronken automobilist over de kop
Donderdagavond verloor een 36-jarige automobilist uit Beerta door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur van zijn auto. De man reed over de Ulsderweg tussen Klein Ulsda en zijn woonplaats en nam ter hoogte van de spoorwegovergang een bocht te ruim. Hij raakte van de weg en reed met zijn auto in een gat in de berm. Daar sloeg de auto over de kop en kwam terecht op de spoorwegovergang. De bestuurder raakte niet gewond maar bleek bij het politieonderzoek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.45 promille alcohol werd gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Gezien de schade aan de auto die door een bergingsbedrijf moest worden afgevoerd is ook het kentekenbewijs van de wagen ingevorderd.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844