Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 13.15 uur
Openbare dronkenschap

BAARN Op zaterdag 7 april, omstreeks half twee in de nacht werd de politie gestuurd naar de Prins Hendriklaan. Bij een horecagelegenheid hield zich een groep jongeren voor de deur op die de zaak niet in mochten. De groep schreeuwde en men had kennelijk het nodige aan alcohol gebruikt. Door de politie werd de groep gesommeerd de Prins Hendriklaan te verlaten.

Door de agenten werd de groep hierna nauwlettend in de gaten gehouden. Op de Laanstraat werd een 18-jarige inwoner van Baarn aangehouden, die zich schreeuwend bleef verplaatsen over de openbare weg, waardoor de nachtrust werd verstoord. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Man steekt caravan in brand

EEMNES Op vrijdag 6 april, omstreeks tien voor half tien in de avond, kreeg de politie de melding dat een bewoner van een caravan aan de Noordersingel vernielingen pleegde aan een caravan. Ter plaatse bleek de bewoner, een 40-jarige man, zijn caravan in brand te hebben gestoken. De man bevond zich in zijn caravan met een brandbare vloeistof.

Politieagenten wisten de man uit de brandende caravan te halen. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de caravan geheel uitbrandde. Tijdens het blussen wilde de Eemnesser de brandweer te lijf gaan, waarop hij door de politie geboeid werd afgevoerd.

De man werd aangehouden voor opzettelijke brandstichting en ingesloten aan het politiebureau. Het motief voor de brandstichting is onbekend.

Besturen onder invloed

SOEST Door de politie werden op vrijdagavond 6 april twee bestuurders gecontroleerd die alcohol bleken te hebben gebruikt. In Soest vond op de Smitsweg een aanrijding plaats, waarbij bleek dat de 18-jarige veroorzaker onder invloed van alcohol zijn bromfiets bestuurde. Aan het bureau bleek de verdachte, inwoner van Soest, 0,9 promille aan alcohol in zijn lichaam te hebben.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op de Molenstraat werd een 42-jarige inwoner van Baarn gecontroleerd. De man trok de aandacht van de politie door de luide muziek vanuit zijn auto. Bij de controle bleek de bestuurder gedronken te hebben. Aan het bureau bleek bij de ademanalyse dat de verdachte 0,8 promille aan alcohol in het lichaam had.

Tegen beide bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.