Gemeente Zoetermeer

Eco-kids onderzoeken bomen

Op zondagmiddag 8 april a.s. komen de Eco-kids weer bij elkaar. Deze middag zullen de kinderen bomen gaan onderzoeken. Zij verzamelen zich om 13.00 uur bij de fietsenstalling voor Stadsboerderij Het Buitenbeest,Voorweg 93, Zoetermeer. Van daaruit gaan ze naar een locatie tegenover de boerderij. De bijeenkomst duurt tot 16.30 uur.

Lente
Nu het lente is, komt alles wat groeit weer tot leven. Een goed moment voor de Eco-kids om eens wat beter naar bomen te kijken. Zoals het onderzoeken van de stam, de knoppen en de bladeren van verschillende bomen. De Eco-kids zullen tijdens de themamiddag een instrumentje maken waarmee de hoogte van de boom kan worden gemeten. Ook bepalen ze globaal de leeftijden van de bomen en maken ze gipsafdrukken van de takken, bladeren en de boomschors. Verder proberen ze ook te ontdekken wat voor soorten bomen er aan de andere kant van de wereld groeien. Bijvoorbeeld in Nicaragua, waarmee regelmatig contact wordt onderhouden.

Eco-kids zijn kinderen tussen 8 en 12 jaar die een keer per maand op zondagmiddag bij elkaar komen.
Elke maand staat een ander thema centraal. Hiervan maken de kinderen een verslagje dat ze naar een Eco-kidsgroep in Nicaragua sturen. De Zoetermeerse Eco-kids krijgen ook bericht terug.

Eco-kids is een initiatief van medewerkers van stadsboerderij Het Buitenbeest, in samenwerking met de Stichting Eco-kids Nederland en het IVN.
Deelname aan de themamiddag kost fl 1,50. Voor meer inlichtingen kunt u bellen: (079) 352 0624.



Gemeente Zoetermeer © March 2001

Last update: 30 March 2001 (13:39)