Politiebericht Flevoland: gehele regio 8-04-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Fietsenkijkdagen
DRONTEN Tijdens de fietsenkijkdag hebben zaterdag in Dronten 63 personen gekeken of hun vermiste fiets bij de door de politie gevonden fietsen stonden. Slechts twee fietsen gingen terug naar de rechtmatige eigenaar. De overgebleven gevonden fietsen gaan naar een opkoper.

URK In Urk kwamen zaterdagmorgen slechts tien personen hun vermiste fiets zoeken. Eén persoon had geluk en kon zijn fiets meenemen.

EMMELOORD De fietsenkijkdag in Emmeloord trok zaterdagmiddag 25 bezoekers, waarvan echter niemand zijn of haar fiets herkende.

Aanrijding onder invloed
ALMERE In de Martin Feldmanstraat reed zaterdagmiddag een 49-jarige inwoner van Almere met zijn vrachtauto tegen een caravan. De man had alcohol op, in combinatie met slaap- en kalmeringspillen. Hij blies 240 ug/l (0,54 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding na belediging en verzet
EMMELOORD Een 42-jarige automobilist uit Luttelgeest pleegde zaterdagmiddag op de Kamperweg diverse overtredingen, waaronder overschrijding van de maximumsnelheid (114 in plaats van 80). Hij werd door een politieman aan de kant gezet, maar weigerde zijn deur of raam open te doen. Na enige tijd ging de deur wel open en begon de verdachte de politieman uit te maken voor alles wat maar denkbaar is. De verdachte was niet voor rede vatbaar en werd aangehouden, waarbij hij zicht verzette. De verdachte is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na te zijn gekalmeerd is hij verhoord en weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Mishandeling
ALMERE Een 41-jarige inwoner van Almere is zaterdagavond op het Botplein door een 26-jarige plaatsgenoot mishandeld. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, had bij de kassa van een supermarkt voorgedrongen. Toen enkele bezoekers, waaronder het slachtoffer, hier iets van zeiden, bedreigde hij deze. Toen het slachtoffer buiten de winkel kwam, werd hij door de verdachte aangesproken. Het slachtoffer liep weg, maar werd door de verdachte met een fles in het gezicht geslagen. Het slachtoffer liep snijwonden rond het oog op en is in het Flevoziekenhuis behandeld. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed
URK Een 21-jarige bromfietser uit Urk trok zaterdagavond door zijn hoge snelheid de aandacht van de politie. Op de Urkerweg werd hij achterhaald. Hij had alcohol gedronken en blies 475 ug/l (1,07 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.