FNV

FNV Week van de Tijd

Datum
23 maart 2001
Onderwerp
FNV Week van de Tijd

Week van de Tijd: van 9 tot en met 12 april
De Week van de Tijd van de FNV begint maandag 9 april met een symposium. Kaderleden en OR-leden bespreken met deskundigen hoe afspraken over tijd uitgevoerd kunnen worden. De FNV presenteert het Grote Overwerkonderzoek
'Overwerktijd'.

Dinsdag, woensdag en donderdag bezoekt de FNV zo'n twintig bedrijven en instellingen. En praat met werknemers over werkdruk en zeggenschap over tijd. Vice-voorzitter Kitty Roozemond is alle dagen met collega-bestuurders van bonden in touw. Voorzitter Lodewijk de Waal gaat donderdag 12 april onder meer op bezoek bij Schiphol.

De FNV heeft 2001 uitgeroepen tot het jaar van de tijd. Onderhandelaars maken afspraken in CAO.s over verlofregelingen, tijdsparen, flexibele werktijden en vooral zeggenschap van werknemers daarover. Voor een betere balans tussen werk en privé leven. Maar ook afspraken over vermindering van werkdruk en het terugdringen van overwerk horen bij het thema Tijd.
Tijdens de werkbezoeken wordt vooral gekeken wat al die afspraken voor het dagelijks werk van mensen betekenen. Een greep uit de bedrijven die bezocht gaan worden: het nationaal commando van de Koninklijke Landmacht, de Jaarbeurs, Audex, een taxibedrijf, ANWB, het Martini ziekenhuis en Kraamzorg Friesland.

Meer informatie:
FNV voorlichting
Bianca Teeling 020-5816552 en
Els Tieman 020-5816550
En de voorlichters van de FNV-bonden.
U vindt hun telefoonnummers in www.fnv.nl/perskamer Voor een bezoek aan het symposium kunnen journalisten zich opgeven bij:
FNV voorlichting martine.klasen@fnv.nl

23 mrt 01 15:41