Gemeente Katwijk

Wijziging verkeerssituatie in verband met aanbrengen asfaltdeklaag rotonde Zeeweg- Koningin Julianalaan

Katwijk, 28 maart 2001

Indien het weer het toelaat worden op maandag 9 en dinsdag 10 april a.s. op de rotonde Zeeweg/Koningin Julianalaan de asfaltdeklaag en de definitieve belijning aangebracht. Bij slechte weersomstandigheden kan uitloop van de werkzaamheden naar woensdag 11 en/of donderdag 12 april of zelfs uitstel naar een latere periode noodzakelijk zijn.

De werkzaamheden hebben gevolgen voor de verkeersafwikkeling. Tijdens deze dagen is de verkeerscirculatie als volgt:

* Inkomend verkeer vanuit Katwijk a/d Rijn/Leiden/Den Haag blijft mogelijk via de route oostelijke Zeeweg en Koningin Julianalaan-noord.


* Uitgaand verkeer, zowel naar Noordwijk/Haarlem als naar Katwijk a/d Rijn/Leiden/Den Haag, is uitsluitend mogelijk via de Karel Doormanlaan, Industrieweg, Biltlaan en Hoorneslaan. De rotonde en de Zeeweg-oost zijn voor uitgaand verkeer afgesloten. De openbaar vervoersbussen richting Katwijk a/d Rijn/Leiden/Den Haag kunnen de rotonde wel passeren en worden omgeleid via de Boslaan en Koningin Julianalaan-midden naar de Zeeweg-oost.

De parkeergarage van het gemeentehuis is uitsluitend bereikbaar via de Boslaan en de Koningin Julianalaan-midden.
De voorzijde van het gemeentehuis blijft vanuit westelijke richting bereikbaar via de route Zeeweg-Duinoordweg-Nieuwe Duinweg.

De omleidingsroute voor het doorgaande verkeer wordt met gele borden aangegeven.

Sinds eind december 2000 is de nieuwe rotonde op het kruispunt Zeeweg-Koningin Julianalaan in gebruik. Geheel volgens de planning zijn de definitieve asfaltlaag en de belijning toen niet aangebracht. In de winter is de temperatuur daarvoor te laag. Deze werkzaamheden zijn nu gepland op de genoemde data.