Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

EXTERNE OPTREDENS BEWINDSPERSONEN
MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

AGENDA WEEK 15: maandag 9 april t/m zondag 15 april 2001

Minister mr. K.G. de Vries
maandag 9 april
12.00 uur - 13.45 uur
Werkbezoek aan de gemeente Schermer.
Thema: Stand van zaken bij deze gemeente aan het pilot-project Duale Gemeenten Plaats: Noordervaart 99, Stompetoren.

14.30 uur - 16.45 uur
Werkbezoek aan de gemeente Hoorn.
Thema: Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Bezoek aan nieuwbouwproject 'De Paerel' , Visserseiland 144, en het Bestaande Bouwproject 'Venenlaankwartier'.

dinsdag 10 april
19.00 uur:
Algemeen Overleg (met BuiZa en Defensie).
Onderwerp: Internationale civiele politie-operaties.
Locatie: Den Haag, Thorbeckezaal, Tweede Kamer.

donderdag 12 april
10.15 uur:
Plenaire behandeling Wijziging provinciale indeling gemeente Vianen. Locatie: Den Haag, Tweede Kamer.

Staatssecretaris drs. G.M. de Vries
woensdag 11 april
Algemeen Overleg samen met minister Van Boxtel (GSI) over de voortgangsrapportage nota Migratie Antilliaanse Jongeren. Locatie: Den Haag, Tweede Kamer.

20.00 uur:
Lezing bij de Utrechtse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen Thema 'De meerwaarde van het koninkrijk; koninkrijksverhoudingen in de 21e eeuw' Locatie: Zalencentrum Florin & Firkin, Nobelstraat 2-4, Utrecht

Minister R.H.L.M. van Boxtel
minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid
maandag 9 april
19.00 uur
De minister zal een gastcollege geven tijdens een symposium georganiseerd door de Juridische faculteitsvereniging Universiteit Amsterdam. Het thema van het symposium is 'tussen integratie en apartheid - De uitdaging van de 21ste eeuw'. De minister zal ingaan op de dilemma's rond integratie als politiek en maatschappelijk doel en segregatie als maatschappelijk verschijnsel. Locatie: Amsterdam, Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105.

dinsdag 10 april
De minister zal uit handen van staatssecretaris Van der Ploeg (OC&W) het eerste exemplaar in ontvangst nemen van de essaybundel 'De burger als spin in het web'. Dit zal plaatsvinden tijdens een bijeenkomst van Infodrome, een denktank van de overheid op het gebied van de samenleving en ICT. Locatie: Den Haag, Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10.

woensdag 11 april
Algemeen Overleg samen met staatssecretaris De Vries (BZK) over de voortgangsrapportage nota Migratie Antilliaanse Jongeren. Locatie: Den Haag, Tweede Kamer.

14.15 - 18.00 uur
Werkbezoek aan de gemeente Amersfoort. De minister zal o.a. een moskee bezoeken, per fiets een bezoek brengen aan de wijk Kruiskamp en een digitaal trapveldje. Om 17.45 uur is er gelegenheid voor de pers om vragen te stellen. Dit zal plaatsvinden in het stadsinformatiecentrum 'Observant', Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Nadere inlichtingen bij persvoorlichting BZK, telefoon (070) 426 88 88. Buiten kantooruren is altijd een voorlichter bereikbaar via de meldkamer van het ministerie