Gemeente Woerden

Start Milieuproject Minkemacollege

Vanaf 9 april gaan de 8 tweede HAVO/VWO klassen van het Minkemacollege zich bezighouden met de bodemverontreiniging afkomstig van de voormalige gasfabriek in Woerden. Het project is opgezet door de sectie biologie, in samenwerking met Carolien Schooneveld van de Milieudienst Noord-West Utrecht (Gemeente Woerden). Aanleiding voor het project is de wens van de leraren om het thema mens en milieu niet uit een saai leerboek te behandelen, maar in te vullen vanuit een praktijkvoorbeeld. Er wordt totaal 6 lesuren aan gewerkt.

Het project start met een video over de sanering van de vervuilde Singelbodem. Op de band en in een officiële brief vraagt milieuwethouder Jan Stol aan de leerlingen of zij informatie willen verzamelen om de inwoners van Woerden voor te lichten. Er zijn 8 themas aangegeven. Groepjes van 3 of 4 leerlingen werken steeds aan een ander aspect. De leerlingen gaan aan de slag met geschreven bronnen, interviewen experts en zoeken naar informatie op het internet (op school). Deze vaardigheden worden inclusief de onderlinge samenwerking beoordeeld door de leerkrachten.

Eindresultaat is een internetpagina voor de inwoners van Woerden, te vinden op deze website. De beste exemplaren van de totaal 240 leerlingen worden door de wethouder geselecteerd en op deze site geplaatst. De groepjes sluiten het project in de klas af met presentatie aan elkaar.

Joost van de Peppel, Joey van der Ploeg, Paul Diekema en Bas Lauwrier uit de klas van Willemien Roelse op zoek naar informatie over de Singel