Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV BedrijvenBond

09-04-2001

CNV BedrijvenBond wil brede discussie gevolgen mkz

De CNV BedrijvenBond wil samen met bonden, werkgevers en het Ministerie van Landbouw, verenigd in de Productschappen, een brede discussie beginnen. Zo wil de bond een totaalplan schetsen over de gevolgen van recente dierziektes mond- en klauwzeer (mkz) op de Nederlandse maatschappij. De aftrap voor die brede discussie wordt woensdag gegeven bij de vergadering van het bestuur van het Productschap Vee en Vlees in het openbare gedeelte.

In het discussieplatform zouden ook, wat de CNV BedrijvenBond betreft, organisaties als de Consumentenbond en Natuur en milieu vertegenwoordigd moeten zijn. Zo worden alle gevolgen van door mond- en klauwzeer geteisterde sectoren in kaart gebracht, waaraan conclusies kunnen worden verbonden. Deze discussie moet leiden tot een breed maatschappelijkdraagvlak om de nadelige gevolgen aan te kunnen pakken.

Jan Gijsen, vakgroepcoördinator van de CNV BedrijvenBond: "Meer en meer wordt duidelijk dat de uitbraak van dierziektes als mkz diepe sporen achterlaat in de diverse agrarischesectoren. Veel van onze leden hebben vragen over de toekomst van deze sectoren. De CNV BedrijvenBond kan geen koffiedik kijken, maar wij willen wel dat minimaal de gevolgen van dierziektes in kaart zijn gebracht, zodat daar een visie op ontwikkeld wordt. Met daarbij oplossingen voor alle in de problemen gekomen sectoren."

Nadere inlichtingen:

Jan Gijsen, vakgroepcoördinator voedingssectoren 030-6348348
Nancy Abelskamp
030-6348236