Politiebericht Groningen: Diverse 9-04-2001
Ongevallen in Groningen
Maandag 9 april 2001

Drie ongevallen in de loop van de dag

Westerbroek: twee gewonden bij botsing
Op de Rijksweg West zijn maandagmiddag twee inwoners van Hoogezand gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee autos. De inwoner van Hoogezand, een 61-jarige man, verleende op de kruising met de Industrieweg geen voorrang aan een 54-jarige automobilist uit Nieuweschans, die richting Hoogezand reed. De man uit Hoogezand en zijn 61-jarige echtgenote moesten door het ongeval met redelijk ernstig letsel naar een ziekenhuis. De Hoogezandster bestuurder moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De brandweer en het Mobiel Medisch Team verleenden hulp bij het ongeval. Het verkeer op de kruising werd enige tijd omgeleid.

Groningen: tankauto met melk blokkeert ringweg
Op de Beneluxweg raakte maandag tussen de middag een tankauto met melk van de weg. De 50-jarige bestuurder uit Zuidhorn moest vlak voor de verkeerslichten met de Osloweg plotseling uitwijken voor een sterk remmende personenauto. Bij deze manoeuvre begon de truck met oplegger te slingeren en sloeg op de kruising om. Hierdoor verloor de auto een deel van de bijna 30 duizend liter melk, hetgeen in een sloot en riolering terecht kwam. Het Waterschap heeft geen hinder van de weggestroomde melk ondervonden. De bestuurder liep gelukkig geen letsel op. Wel ondervindt het verkeer gedurende de gehele middag hinder van de vrachtauto doordat een rijstrook moest worden afgezet. Na de middagspits zal de auto weer worden rechtgezet. Hierbij is de gehele kruising na 18.00 uur afgesloten. De lading werd overgepompt in een andere tankauto.

Groningen: dodelijk ongeval op spoorwegovergang Op de spoorwegovergang van de Kooiweg is maandagochtend een 56-jarige fietser uit Haren door een trein aangereden en ter plaatse overleden. De man werd op de overgang aangereden door een trein uit de richting Groningen kort nadat een trein uit de richting Assen de overgang was gepasseerd. De machinist van de trein heeft het slachtoffer nog proberen te waarschuwen door te claxonneren.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844