Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 9-04-2001
Mediaberichten 9 apil (16.30 uur)

HEIJEN Vernieling

HEIJEN De politie heeft afgelopen nacht op een vakantiepark aan de Hommersumseweg twee personen aangehouden in verband met vernieling van een personenauto. Het tweetal inwoners van Leiden in de leeftijd van 20 en 21 jaar maakte deel uit van een groep jongeren uit Leiden. De politie bevond zich op het park in verband met baldadigheid van de groep. Hierdoor kon ze samen met de bedrijfsbewaking de twee spoedig arresteren. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt en onder het toeziend oog van de politie moest de groep jongeren meteen het park verlaten.

ROERMOND Dronken chauffeur

ROERMOND De politie maakt proces-verbaal op tegen een 35-jarige automobilist uit Roermond die afgelopen nacht in dronken toestand over Buitenop reed. De man kreeg tevens een rijverbod van 4 uur opgelegd.

WEERT Aanhouding auto-inbreker

WEERT De politie van Weert heeft afgelopen nacht op de Graswinkellaan een 25-jarige inwoner van die plaats op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een geparkeerde auto. De verdachte liep vanaf de oprit van een woning waar de auto stond het trottoir op en gedroeg zich verdacht. Bij controle trof de politie een zonnebril in etui aan terwijl de agenten zagen dat een portier van de auto openstond. Navraag bij de eigenaar van de auto leerde de agenten dat de zonnebril uit de auto was gestolen. De verdachte werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

HAELEN Ernstig verkeersongeval-4

HAELEN De chauffeur van de vrachtwagen die vanmorgen betrokken is geraakt bij een ernstig verkeersongeval op de Napoleonsbaan betreft een 38-jarige man uit Kerkrade. De vrachtauto geladen met 25 ton chemische korrels behoort toe aan een bedrijf uit Geleen. De bestuurder van de tweede personenauto die betrokken was bij het verkeersongeval betreft een 52-jarige man uit Baarlo. De vrachtwagenchauffeur kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Over de toestand van de Baarlonaar is momenteel niets bekend, de man moest eveneens door de brandweer uit zijn auto worden gehaald waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.
De verwachting is dat om circa 16.00 uur de lading is overgeladen waarna met de berging van de vrachtwagen begonnen wordt. De verwachting is nog steeds dat de Napoleonsbaan in Haelen tot het einde van de middag gesloten blijft.