BedrijfsautoRAI

9-4-01

Gecertificeerde demochauffeurs bij Mercedes-Benz bedrijfswagendealers

Deze specialisten, allen werkzaam bij een Mercedes-Benz bedrijfswagendealer, zijn opgeleid om chauffeurs te begeleiden bij hun eerste kilometers met een Mercedes-Benz Actros.

De demochauffeurs laten zien met welk rijgedrag het brandstofverbruik zo laag mogelijk gehouden wordt. Kostenbeheersing is immers een van de belangrijkste aspecten van het wegvervoer, zeker gezien de hoge dieselprijzen van de laatste tijd. Elk procent dat een vervoerder weet te besparen op het verbruik, betekent aan het eind van het jaar een ruime besparing op de exploitatiekosten.

Aangezien de demochauffeurs al in dienst waren bij een Mercedes-Benz dealer, beschikken ze over een uitstekende technische kennis van de Mercedes-Benz producten. Die kennis werd tijdens de cursus aangevuld met doelgerichte detailkennis die de demochauffeur de mogelijkheid biedt om de effecten van een andere rijstijl helder over te brengen.

De selectie en opleiding van de demochauffeurs is een gezamenlijk initiatief van de Mercedes-Benz dealerorganisatie en de Divisie Bedrijfswagens van DaimlerChrysler Nederland. Voor de gehele organisatie vormt deze groep demochauffeurs een belangrijke uitbreiding van het dienstenpakket aan de klant. Doel van dit pakket is om de klant te ondersteunen bij het verbeteren van het rendement van zijn bedrijf.

De komende maanden wordt een tweede groep dealermedewerkers opgeleid tot demochauffeur. Verder is de opleiding ook beschikbaar voor zogeheten mentorchauffeurs van grote fleetowners die binnen hun bedrijf dezelfde rol hebben als de demochauffeurs van Mercedes-Benz. Na het behalen van een certificaat worden de cursisten jaarlijks bijgeschoold zodat zij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en technieken.