INTRODUCTIE OPEL SPEEDSTER, "CABRIO VAN HET JAAR", OP HET TT CIRCUIT ASSEN

De Opel Speedster, die tijdens de Internationale Genève Motor Show, vorig jaar, werd uitgeroepen tot "Cabrio van het Jaar", wordt op 9 en 10 april aanstaande op het TT Circuit Assen officieel geïntroduceerd aan de Nederlandse pers. Naast de in de prijzen gevallen Opel Speedster worden ook de nieuwe sportieve uitvoeringen van de Opel Corsa, Astra, Astra coupé en Vectra in de praktijk getest op Europa's snelste circuit voor auto's. Ook de Omega en Frontera zullen beschikbaar zijn voor testritten.

Het was voor het eerst dat Opel de felbegeerde Cabrio of the Year trofee in de wacht sleepte. De onafhankelijke jury, samengesteld uit 18 autojournalisten uit 11 verschillende landen, bekroonde hiermee de onvervalste sportwagen. Aanstaand weekend zal de Speedster wederom meedingen naar de felbegeerde prijs, tijdens de Cabrioshow in Rosmalen.

De Opel Speedster is een tweezitter met een aluminium chassis en een composiet body. De sportwagen, ontworpen voor puur rijplezier, wordt aangedreven door een nieuwe, aluminium 2.2-liter viercilinder ECOTEC krachtbron. Met deze geavanceerde motor, die een vermogen ontwikkelt van 108 kW (147 pk), sprint de 850 kg wegende Speedster binnen zes seconden van 0 naar 100 km/u en accelereert vervolgens door naar een topsnelheid van 220 km/u. Het lage gewicht, de moderne krachtbron en het uitstekende onderstel zorgen voor eersteklas rij-eigenschappen.