Randstad Holding NV

09-04-2001: Randstad Holding nv krijgt Raad van Bestuur

Randstad Holding nv is voornemens haar topstructuur aan te passen. Aan de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal worden voorgesteld om per 1 juni 2001 een vijfhoofdige Raad van Bestuur aan te stellen. De huidige topman van Randstad - Hans Zwarts - wordt voorzitter van de nieuwe Raad van Bestuur.

Randstad wordt nu nog geleid door een eenhoofdige directie, ondersteund door een Executive Committee. Met het voorstel te komen tot een Raad van Bestuur wordt de topstructuur aangepast aan het bestuursmodel van vergelijkbare beursgenoteerde ondernemingen.

"Eén van de belangrijkste redenen voor de aanpassing is de sterke ontwikkeling van de onderneming," aldus Hans Zwarts in een toelichting. "Daar komen bij de internationalisering van Randstad gedurende de afgelopen jaren en de verbreding van de marktbewerking."

Logische stap
"Dit is een logische stap in de ontwikkeling van Randstad," aldus Hans Zwarts."De onderneming heeft zich in hoog tempo ontwikkeld tot een van de grootste internationaal opererende uitzendbureaus. De keuze voor een nieuw bestuursmodel past in die lijn."

De Raad van Bestuur zal als volgt zijn samengesteld:

Hans Zwarts (1940)President en CEO ¹
Cleem Farla (1945)Randstad Europa
Ben Noteboom (1958)Yacht, Hedson, ICT
VacatureChief Financial Officer
VacatureRandstad Noord-Amerika

¹ Large Scale en Tempo-Team

De twee vacatures in de Raad zullen op zeer korte termijn worden ingevuld.

Voorts is de heer Fred van Haasteren benoemd tot voorzitter van de directie Randstad Groep Nederland (RGN); RGN is de subholding die voor de Nederlandse werkmaat- schappijen het sociaal beleid afstemt en coördineert. De heer David van Gelder - die zijn loopbaan gefaseerd wil afbouwen - wordt in de nieuwe structuur verantwoordelijk voor Corporate Clients. Tot op heden was David van Gelder vanuit het Executive Committee verantwoordelijk voor Tempo-Team en Large Scale.

Het voornemen van de Raad van Commissarissen om de structuur te wijzigen alsmede de benoeming van de heren Farla en Noteboom tot lid van de Raad van Bestuur, zullen worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 25 april aanstaande.

Raad van Commissarissen en directie Randstad Holding nv

Diemen, 9 april 2001
Randstad Holding nv

Voor meer informatie kunt u
contact opnemen met:
Maarten den Ottolander
telefoon: 020 569 5623

Randstad Holding nv is een internationale, zakelijke dienstverlener met werkmaatschappijen in West-Europa en Noord-Amerika. De Randstad Groep behoort tot de één van de grootste uitzendondernemingen in de wereld en is met de uitzendactiviteiten marktleider in de Benelux, Duitsland en het zuidoosten van de Verenigde Staten. Randstad legt zich erop toe de vraag van individuele personen naar uitdagend en goed beloond werk op het juiste moment te koppelen aan de vraag van organisaties naar medewerkers van juiste niveau en de juiste geschiktheid. Het aandeel Randstad Holding nv is genoteerd op de AEX-Effectenbeurs en maakt deel uit van de Amsterdam Midkap-index waar het voor 10,2% in meeweegt. Per 17 februari 1998 zijn opties Randstad Holding nv op de AEX-Optiebeurs in notering genomen.

06-04-01 Randstad Holding nv rond transacties met SRS af