Heijmans N.V.

9 april 2001
OVERNAME DIRK BUYSE GRONDWERKEN IN BELGIË AFGEROND
ROSMALEN - Heijmans N.V. (bouw en aanverwante activiteiten) heeft de overname van de Belgische onderneming Dirk Buyse Grondwerken NV afgerond. Het bedrijf, dat zal worden ondergebracht bij Van den Berg NV, verricht met name werkzaamheden op het gebied van ondergrondse leidingen voor onder meer telecommunicatie. De transactie wordt met terugwerkende kracht per 1 januari 2001 geëffectueerd en wordt in contanten voldaan.

Dirk Buyse Grondwerken NV verricht werkzaamheden voor ondergrondse nutsleidingen voor onder andere de distributie van gas, water en elektriciteit en kabels voor telecommunicatie. Dit gebeurt onder meer door middel van ondergronds gestuurde boringen. Het bedrijf is voornamelijk werkzaam in de provincie West Vlaanderen. Opdrachtgevers zijn de grote Belgische nutsbedrijven (Electrabel, Belgacom en W.V.E.M.). Dirk Buyse Grondwerken realiseerde over 2000 een omzet van circa EUR 3,7 miljoen en heeft ruim 40 medewerkers. De winstgevendheid van het bedrijf ligt boven het Heijmans gemiddelde.

De overname past in de strategie de positie van Heijmans International op de Belgische markt te versterken. De activiteiten van Dirk Buyse sluiten goed aan op die van Van den Berg NV, dat in West Vlaanderen nog nauwelijks actief is.