Gemeente Leusden

B E K E N D M A K I N G E N / 09-04-01



verleende vergunningen

bouwvergunningen

Koningin Beatrixlaan 12, verbinding woning aan schuur (bestaand)
Ravenhorst 16, tuinhuis (bestaand tuinhuis wordt gesloopt)
Grondel 13, uitbreiden badkamer

Asschatterweg 49, twee dakkapellen

Hessenweg 91, plaatsen kap op garage

Molenhoekje 4, houten berging ter vervanging van bestaand tuinhuis
Kalverkamp 21, twee dakkapellen

Landjonker 50 en 52, dakkapel

van Oldenbarneveltstraat 72, vergroten dakkapel
Begijnhove 26, twee dakkapellen

Charlotte de Bourbonlaan 11 en 13, twee dakkapellen
Marterhoeve 15, twee dakkapellen

Marterhoeve 13, dakkapel

Maten 65, twee dakkapellen

Landjonker 33, dakkapel

Beltmolen 13, dakkapel

Koningin Julianalaan 75, twee dakkapellen

Van de Lagemaathof 1, dakkapel

Maanweg 20A, twee dakkapellen

Claverenbladstraat 30, dakkapel

informatie en bezwaren

U kunt nadere informatie vragen.

Bouwvergunningen: afdeling Wonen en Werken, telefoon 496 17 56

Bent u van mening dat u door een besluit rechtstreeks in uw belangen wordt getroffen? In dat geval kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. U moet dat doen binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit.

Ingediende bezwaarschriften zijn in principe openbaar. De belanghebbenden moeten hiervan namelijk kennis kunnen nemen en zo de mogelijkheid krijgen om ze te weerleggen. Hierop zijn twee uitzonderingen: als de persoonlijke levenssfeer van de indiener van het bezwaarschrift in het geding is en als de bedrijfsvoering in ernstige mate te lijden zou hebben van openbaarmaking.

In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval vermelden:


- uw naam en adres;


- de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft;

- een omschrijving van de beslissing waartegen u bezwaar wilt maken

- de reden waarom er bezwaar wordt gemaakt

Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen?

Het indienen van een bezwaarschrift tegen een bouwvergunning, een uitwegvergunning of een andere vergunning betekent niet dat het besluit wordt geschorst. Als u dat wél wilt, moet u zich wenden tot de president van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Hier kunt u een "voorlopige voorziening" aanvragen. Op het gemeentehuis van Leusden is een folder beschikbaar met als titel 'Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid'. Hierin vindt u informatie over de behandeling van een bezwaarschrift.



wet milieubeheer

Op 27 maart 2001 is door burgemeester en wethouders van Leusden aan Slagerij Van der Donk V.O.F. een revisievergunning krachtens de Wet milieubeheer verleend voor het veranderen en daarna in werking hebben van een ambachtelijk slagersbedrijf op het perceel Hessenweg 202 te Achterveld.

De vergunning is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd, in die zin, dat de geurhindernormen zijn komen te vervallen en in plaats daarvan hebben wij beperkingen gesteld aan het maximum aantal te slachten dieren.

Indien u daartegen bezwaar hebt, kunt u tot en met 30 mei 2001 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend.

Dit beroep staat alleen open voor:

- degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking;

- de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerp-beschikking;
- degenen die bedenkingen hebben tegen de eventuele wijzigingen die in deze beschikking ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking.

Zij die beroep hebben ingesteld, kunnen de Voorzitter van Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State om een voorlopige voorziening verzoeken. Als dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt gedaan, wordt daarmee voorkomen dat de vergunning van kracht wordt na afloop van de beroepstermijn.

De vergunning wordt ook niet van kracht zolang een bouwvergunning, die is vereist voor werkzaamheden waarvoor de milieuvergunning is bedoeld, nog niet is verleend (artikel 20.8 Wet milieubeheer).

Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

De beschikking en de andere relevante stukken liggen vanaf 11 april 2001 tot het einde van de beroepstermijn op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur ter inzage in het gemeentehuis, 't Erf 1 te Leusden, balie 8. Bovendien bestaat, na telefonische afspraak, de mogelijkheid om de stukken in te zien op iedere vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur (telefoon 033-496 17 59).

Wij adviseren u om, indien u prijs stelt op inhoudelijke, dan wel technische informatie, eerst een afspraak te maken met de heer J.A. Bomers.



bouwaanvragen

ontvangen bouwaanvragen

Tiendvrij 18, uitbreiden woning

Lambalgerkom 12, dakopbouw op woning

Langesteeg 8A, unit (bijgebouw)

Kanaalweg naast nr. 8, nieuwbouw woning

Claverenbladstraat 48, vergroten dakkapel

Bruggeschans 7, uitbreiden woning

Arnhemseweg 60, nieuwbouw woning met studio

Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage.

Nadere informatie kunt u krijgen bij de afdeling Wonen en Werken (tel. 4961756)


wijziging tarieven reisdocumenten

Burgemeester en wethouders van Leusden maken ingevolge artikel 139 van de Gemeentewet bekend dat in de raadsvergadering van 29 maart 2001 de
1e wijziging van de Tarieventabel behorende bij de Legesverordening 2001 is gewijzigd.

Artikel 1 van de 1e wijziging van de Tarieventabel behorende bij de Legesverordening luidt:

De onderdelen 3.10.1 tot en met 3.10.3 van de Tarieventabel behorende bij de

Legesverordening 2001 worden als volgt gewijzigd:


1. het verstrekken van een nationaal paspoort, een reisdocument voor vluchtelingen of een reisdocument voor vreemdelingen 79,25
2. het verstrekken van een nationaal paspoort dat een groter aantal bladzijden bevat dan een paspoort als bedoeld onder
3.10.1 (zakenpaspoort) 106,60
3. tot het verstrekken van een reisdocument ten behoeve van een
persoon die op grond van de Wet betreffende de positie van molukkers van 9 september 1976 (Stb.468) als Nederlander wordt behandeld (faciliteitenpaspoort) 79,25

De tekst van de Tarieventabel is verkrijgbaar en ligt kosteloos ter inzage in een genummerd register in het gemeentehuis. Op 1 april 2001 is de wijziging van de heffing ingegaan.



vergaderoverzicht

commissies

woensdag 11 april, commissie Sociale Zaken, Volkshuisvesting, Milieu en Financiën (SVMF)

In de commissie worden de toelatings- en toewijzingscriteria voor nieuwbouw De Start (Blokland) besproken, evenals de startnotitie project "Binnen in het Buitengebied"

(onderdeel van Leusden in de steigers).

donderdag 19 april, commissie Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken, Verkeer en Economische Zaken (ROVE)

Op de agenda staat de notitie "Bouwen zonder vergunning" en de gewestelijke reactie op de 5e nota Ruimtelijke Ordening.

dinsdag 17 april, commissie Algemene en Bestuurlijke Zaken (ABZ)

Ter behandeling staan de wijziging van de procedure begrotingsbehandeling 2002 en het plan van aanpak dualisering.
De vergaderingen worden gehouden in het gemeentehuis en beginnen om 20.00 uur. De agenda's liggen met de bijbehorende stukken ter inzage in het gemeentehuis en in de openbare bibliotheken Nieuw-Langenbeek en Achterveld.



verkeer

bekendmaking vijf verkeersmaatregelen Achterveld

Onlangs heeft de gemeenteraad ingestemd met het verkeersplan Hessenweg-Achterveld-Stoutenburg en middelen beschikbaar gesteld om tot uitvoering van dit plan te kunnen overgaan. Volgens dit verkeersplan wordt de kern Achterveld ingericht als verblijfsgebied. Op diverse verkeersonveilige locaties worden snelheidsremmende verkeersplateaus aangebracht. Tijdens de presentatie van het verkeersplan is al aangekondigd dat de toegestane maximum-snelheid in de kern Achterveld worden verlaagd van 50 naar 30 km-uur.

Burgemeester en wethouders hebben onlangs het verkeersbesluit genomen om de kern Achterveld als 30 km-gebied aan te wijzen. Dit geldt ook voor het gedeelte van de Hessenweg tussen de Ruurd Visserstraat en de Verjaagde Ruiterweg.

Uitgangspunt is dat wegen binnen een 30 km-gebied een gelijkwaardig karakter hebben. Dit houdt ook in dat er binnen zo'n gebied geen voorrangswegen behoren te zijn. Daarom is besloten de voorrangsregeling op de Hessenweg, voor het weggedeelte tussen de Ruurd Visserstraat en de Verjaagde Ruiterweg, in te trekken. Dit besluit is ook genomen vanwege de verkeersplateaus die binnenkort worden aangelegd op diverse kruisingen/aansluitingen met de Hessenweg. Deze plateaus kunnen alleen met gepaste snelheid worden overreden. Het intrekken van de voorrangsregeling treedt direct na afronding van de herinrichtingswerkzaamheden in werking.

Hessenweg

In het verkeersplan Hessenweg-Achterveld-Stoutenburg worden zogenaamde 60 km-plateaus aangelegd op vier locaties op de Hessenweg (tussen de kernen van Stoutenburg en Achterveld). In verband met de aanleg van deze plateaus behoort de toegestane maximum-snelheid op deze locaties te worden verlaagd van 80 km-uur naar 60 km-uur.

Deze verkeersplateaus, die qua vormgeving vergelijkbaar zijn met de plateaus die enige tijd geleden in de Asschatterweg zijn aangelegd, komen op de volgende locaties:


-op de aansluiting met de Emelaarseweg;


-op de aansluiting met de Stoutenburgerlaan;

-in de flauwe bocht ten oosten van huisnummer 124;

-ter hoogte van bushalte Vendeloo ( ten westen van huisnummer 167).
De toegestane maximumsnelheid wordt verlaagd van 80 km-uur naar 60 km-uur op het gedeelte van de Hessenweg tussen de oostelijke bebouwde komgrens van Stoutenburg en Hessenweg huisnummer 124 (oostzijde Musschendorp).

Deze verkeersmaatregel treedt in werking direct na aanleg van deze vier verkeersplateaus.

Stoutenburg

In het verkeersplan Hessenweg-Achterveld-Stoutenburg wordt ook een gedeelte van de kern Stoutenburg aangewezen als 30 km-gebied. Daarvoor worden op de volgende drie locaties zogenaamde 30 km-plateaus aangebracht: Hessenweg tussen de huisnummers 18 f en 20, Horsterweg tussen de huisnummers 10 en 12 en de Hessenweg tussen de huisnummers 101 en 117. De gedeelten van de Horsterweg en Hessenweg, die tussen de aan te leggen plateaus zijn gelegen, worden aangewezen als 30 km-gebied. Deze maatregelen treden in werking direct na aanleg van deze drie verkeersplateaus.

Emelaarseweg-Jan van Arkelweg-'t Jannendorp

De wegen Emelaarseweg, het buiten de bebouwde kom gelegen gedeelte van de Jan van Arkelweg en 't Jannendorp zijn aangewezen als erftoegangswegen. Dit houdt in dat deze wegen hoofdzakelijk bedoeld zijn voor bestemmingsverkeer. Op deze drie wegen mag maximaal 80 km-uur worden gereden. Volgens "Duurzaam Veilig" behoort de toegestane maximumsnelheid op erftoegangswegen te worden verlaagd naar 60 km-uur. Omdat genoemde wegen qua aard en inrichting niet geschikt zijn om hier 80 km-uur te rijden, heeft het gemeentebestuur besloten de toegestane maximum-snelheid te verlagen van 80 naar 60 km-uur. Deze verkeersmaatregel treedt op 1 juni 2001 in werking.

Beekridder-Landjonker-Benedictijnenhove-Clarenburg

Vanaf 1 mei 2001 krijgen alle bestuurders van rechts voorrang. Deze nieuwe verkeersmaatregel is vooral van belang voor (brom)fietsers en geldt alleen op kruispunten en aansluitingen waar geen verkeersborden staan die de voorrangsregeling aangeven. Om veiligheidsredenen hebben burgemeester en wethouders besloten de route
Beekridder-Landjonker-Benedictijnenhove-Clarenburg (route B-C) aan te wijzen als voorrangsroute. Dit houdt dus in dat ook (brom)fietsers die uit de zijwegen de route B-C willen oprijden of oversteken, voorrang moeten verlenen aan het verkeer op deze route. Deze verkeersmaatregel treedt in werking na afronding van de werkzaamheden aan deze route.

De vijf verkeersbesluiten liggen op het gemeentehuis ter inzage (kamer
2.19).

Als u het niet eens bent met één of meerdere verkeersbesluiten kunt u binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Leusden, Postbus 150, 3830 AD Leusden.

Voorts bestaat de mogelijkheid om bij de President van de Arrondissementsrechtbank (sector bestuursrecht) een verzoek in te dienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek wordt alleen in behandeling genomen wanneer u daarvoor of gelijktijdig een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend. Het adres van de Arrondissementsrechtbank is Postbus 13023, 3507 LA Utrecht.