Gemeente Enschede

Gemeente stimuleert culturele betrokkenheid jongeren en allochtonen met impuls van 2 miljoen gulden: Actieplan Cultuurbereik 2001-2004

Enschede, 9 april 2001

Een flinke impuls van twee miljoen gulden moet, als het aan de gemeente ligt, de betrokkenheid van jongeren en allochtonen bij de cultuur in Enschede vergroten. Dat is het uitgangspunt van het ambitieuze Actieplan Cultuurbereik voor de periode 2001-2004. De gemeente vraagt cultuuraanbieders in brede zin om ideeën voor aantrekkelijke projecten (gericht op jongeren en allochtonen) die in aanmerking kunnen komen voor subsidie. Gekozen is voor genoemde groepen omdat die slechts matig gebruik maken van het huidige cultuuraanbod in de stad.
Het is zeker niet de bedoeling dat het beschikbare budget volledig wordt besteed door de bestaande cultuurinstellingen als Muziekcentrum, Concordia Kunst & Cultuur, het Vestzaktheater, de musea, de openbare bibliotheek of Theater Sonnevanck. Ook scholen voor voortgezet onderwijs en basisscholen mogen projecten indienen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld buurthuizen, amateurverenigingen, allochtonenverenigingen of zelfs voor individuele burgers.