Persbericht 08-04-2001

Klachtensite voor treinreizigers gelanceerd!

Geachte redactie,

Een nieuwe website waar treinreizigers en anderen hun gal kunnen spuwen: www.spoorloos.nu

De perikelen rond de NS zijn volop in het nieuws de laatste tijd. De treinstakingen zijn velen een doorn in het oog, en veel reizigers zijn gedupeerd, gepikeerd en kwaad op de NS of de vakbonden. Deze mensen willen graag hun ei kwijt, maar vinden bij de NS of de vakbonden bitter weinig respons. Klagers en opinievormers kunnen weliswaar bij de brievenrubrieken van dagbladen terecht, zij het met mate: er vindt natuurlijk een redactionele schifting plaats. Als er dan al op hun schrijven wordt gereageerd verschijnt dit meestal pas dagen later: een impliciet gevolg van het gebruikte medium - de krant. Er ontstaat zo niet echt een werkelijk actuele en spannende discussie.

www.spoorloos.nu brengt daar verandering in. Het is een echte forumsite, waarop elke inzender van een klacht zijn of haar mening kan ventileren. Na het intikken en verzenden van een bericht verschijnt het meteen online, en is dan voor iedereen toegankelijk: sneller en actueler kan het niet!

Natuurlijk is niet alleen klagend Nederland welkom op de site - ook mensen met positieve ervaringen of steunbetuigingen aan NS of vakbonden kunnen er terecht met hun verhaal. De aard van het medium internet zorgt ervoor dat anderen razendsnel kunnen reageren, zodat er naar wij hopen een constructieve 'digitale polemiek' op gang wordt gebracht.

En het mes snijdt met deze nieuwe website aan twee kanten. Aan de ene kant kunnen gefrustreerde treinreizigers hun boosheid van zich afschrijven, terwijl aan de andere kant opiniemakers, journalisten en onderzoekers met www.spoorloos.nu een uiterst actuele informatiebron over de publieke opinie omtrent de NS tot hun beschikking hebben.

www.spoorloos.nu:de actuele klachtensite voor de treinreiziger van nu.

Met vriendelijke groeten,

Robert Doof

doof@deks.nl