Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

09-04-2001

CNV Spoorwegen: "Dit is niet meer uit te leggen"

"Het is onbegrijpelijk dat een groep kaderleden de FNV als maatschappelijke organisatie buitenspel zet. Dat is niet alleen onbegrijpelijk maar is, zó dicht voor een eventuele oplossing, niks minder dan doodzonde.\\\" Dat stelt vakgroepbestuurder Wyb Kusters van CNV Spoorwegen, die met lede ogen aanziet dat de FNV als maatschappelijke organisatie door de eigen achterban buitenspel is gezet.

"Dit keer hadden we het akkoord bijna in de hand. De directie van NS Reizigers was ons een heel eind tegemoet gekomen en had dit keer daadwerkelijk haar best gedaan. Er was zicht op meer variatie in het dienstrooster en zelfs een definitieve oplossing voor procesvereenvoudiging lag in het verschiet. Nu lijkt door het geharrewar bij de bonden een oplossing verder weg dan ooit.\\\" De CNV Spoorwegen heeft altijd een reële blik op de kwestie gehad en gehouden, meent Kusters. \\\"Dat de FNV'ers op de rem zijn gaan staan is heel jammer. Wat er nu is ontstaan kan CNV Spoorwegen niet meer uitleggen aan het publiek. Zelfs niet aan een gemiddelde NS'er\\\", concludeert Wyb Kusters teleurgesteld.
De bestuurder weet dat 13 april het \\\"point of no-return\\\" is in de kwestie NS. \\\"FNV weet dat ook. Ik begrijp dan ook niet wat de FNV-leden bezielt om de gesprekken nu stil te leggen. Niemand kan dit begrijpen. Toch blij dat CNV Spoorwegen altijd een meer consistente koers heeft gevaren en de leden het hoofd koel houden. En onze kansen proberen te benutten als ze er ook daadwerkelijk liggen.\\\"

Houten, 9 maart 2001

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters (vakgroepbestuurder):
030-6348327
Wouter de Jong
030-6348243