Politiebericht Limburg-Zuid: 9-04-2001
Persberichten district Sittard
Maandag, 9 april 2001

District Sittard

Sittard; bekeurd
De politie heeft afgelopen zondagmiddag een 27-jarige vrouw uit Heerlen bekeurd met een boete van fl. 410,-. Personeel van een kledingwinkel aan de Paradijsstraat in Sittard betrapte de vrouw bij diefstal van kleding. De kleding werd weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier.

Sittard; inbraak
Afgelopen zaterdagmorgen werd een inbraak ontdekt in het gemeentehuis aan het Hub Dassenplein in Sittard. Inbrekers wisten die vrijdag op zaterdagnacht door verbreking van een ruit (van een kantoorruimte naast de hoofdingang) er met een in die ruimte staande computer vandoor te gaan. Bij de politie is aangifte gedaan.

Sittard; buschauffeur
Afgelopen zondagavond omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de autosnelweg A-2 in Maastricht (in noordelijke richting) een kennelijk overspannen chauffeur, mogelijk onder invloed in een touringcar-bus reed. De politie had inmiddels via zijn gsm contact met de betrokken chauffeur en had de afspraak gemaakt om bij de Geusselt even met een politiepatrouille te komen / blijven praten. Bleek echter dat de buschauffeur gewoon verder in noordelijke richting was doorgereden. De politie traceerde de touringcar-bus weer ter hoogte van Elsloo. Teneinde tot controle over te gaan gaf de politie stoptekens die de buschauffeur geheel negeerde. Hij reed met de bus al slingerend over de autosnelweg waarbij de kilometertellers van de politievoertuigen soms snelheden aangaven van 100 km p/u. Ter hoogte van Kelpen reed de buschauffeur met zijn bus de afslag af. Onderaan de afslag reed hij met onverminderde snelheid met de linkerwielen van de touringcar over de verhoging van de rotonde. Vervolgens reed hij weer in noordelijke richting de autosnelweg A-2 op en ter hoogte van Nederweert, op een parkeerplaats van een wegrestaurant wisten de politie-agenten de buschauffeur, een 51-jarige man uit Oss uiteindelijk aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelt een nader onderzoek in.

Geleen; ingebroken
Afgelopen zaterdag op zondagnacht is ingebroken in een woning aan de Mauritslaan in Geleen. Inbrekers zijn die nacht de woning via de garage naar binnengedrongen en hebben allerlei papieren, bankpasjes en een gsm gestolen. Ook vonden zij in de woning autosleutels en gingen vervolgens met de auto (red; niet van bewoners), een witte Opel Astra (FD-GZ-35) er vandoor. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Nieuwstadt; cv-ketels
Afgelopen zaterdag op zondagnacht is ingebroken in een tweetal in aanbouw zijnde nieuwbouwwoningen aan de Op de Kasselmeier in Nieuwstadt (gemeente Susteren). Inbrekers zijn door vernieling van een ruitje de woningen binnengedrongen en hebben de cv-ketels gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.