Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 9-04-2001 Persbericht district Den Bosch

BEVEILIGINGSMEDEWERKER MISHANDELD DOOR INBREKER (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 25-jarige beveiligingsmedewerker uit Schijndel op de Abraham Hopmanstraat in s-Hertogenbosch mishandeld door een inbreker. Het slachtoffer raakte gewond en is in het ziekenhuis behandeld. De beveiligingsmedewerker ging naar een inbraakalarm in een school aan de Jan Olieslagerstraat. Hij deelde zijn collega op de centrale mede dat hij te voet achter een inbreker aanging. Zijn collega waarschuwde de politie en verloor het contact met zijn collega. Agenten troffen het slachtoffer korte tijd later in eerder genoemde straat aan. Hij bleek door de inbreker met een onbekend voorwerp te zijn geslagen. De beveiligingsmedewerker liep daarbij een aantal pijnlijke ribben op. Na onderzoek en behandeling in het Grootziekengasthuis mocht hij weer naar huis. De inbreker is niet meer aangetroffen.

WONINGINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Burchtenlaan in s-Hertogen-bosch. Uit het pand zijn o.a. een laptop en een paar GSMs ontvreemd.

GETUIGENOPROEP MISHANDELING NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

De politie is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.00 uur van een 24-jarige man uit Geldermalsen op het Vonk en Vlamterrein aan de Hekellaan in s-Hertogenbosch. De man maakte aanstalten met twee vrienden de Hekellaan over te steken om na een avondje stappennaar hun auto te gaan. Er stopte een auto waarop het drietal de weg overstak. Achter de gestopte auto kregen twee autos een aanrijding met elkaar omdat zij kennelijk de gestopte auto niet hadden opgemerkt. Het drietal liep door omdat zij naar hun beleving part nog deel aan de aanrijding hadden. Toen zij in hun auto zaten kwamen de inzittenden van die twee autos, vijf donker getinte mannen, op hen af. Zij wilden geld zien voor de schade. Het slachtoffer stelde voor de politie te bellen. De mannen bleken daar niet van gediend te zijn. Zij sommeerden hem uit zijn auto te komen. Daarop is hij door één van de mannen in elkaar geslagen en ernstig bedreigd. Hij heeft daarop een geldbedrag van enkele honderden guldens afgegeven. De mannen gingen er daarop vandoor. Het slachtoffer liep diverse verwondingen in zijn gezicht op. Op het moment van de mishandeling zijn meerdere mensen gepasseerd. De politie zoekt contact met deze getuigen via telefoonnr. 0900-8844.

AUTODIEFSTAL (Drunen)

Van zondag op maandag is vanaf de Marnixstraat in Drunen een blauwe VW Golf met het kenteken LZ-39-HP ontvreemd.

DRONKEN MAN DREIGT MET VLEESMES (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 45-jarige Bosschenaar op de Marconistraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor vernielingen van twee voordeuren en bedreigen van de bewoners met een vleesmes. De dronkelap wilde de woning aan de Marconistraat van een hem bekende 46-jarige Bossche binnen. De bewoonster was op dat moment niet aanwezig. De man vermoedde dat het slachtoffer bij haar 80-jarige buurman was. Daar vernielde hij met het mes de voordeur van de woning en uitte bedreigingen tegen de man. Daarna vernielde hij, onder het uiten van bedreigingen, de voordeur van de woning van de vrouw. De politie hield de man aan en bracht hem geboeid over naar het bureau. Het vleesmes is inbeslaggenomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

MAN BELEDIGT AGENT (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 35-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op het Goulmy en Baarplein in zijn woonplaats aangehouden voor belediging van een agent. De man parkeerde zijn auto in een bocht op het trottoir van het plein. Op enkele tientallen meters afstand, bleek er nog ruim voldoende parkeergelegenheid in de daarvoor bestemde vakken te zijn. De agent schreef in verband met de verkeersgevaarlijke situatie een parkeerbon uit. De foutparkeerder kwam daarop aangelopen en was het er niet mee eens. Hij uitte dit overduidelijk. Op een gegeven moment stapte een vrouw, afkomstig uit een cafetaria op het plein, bij de man in de auto en maande hem tot rust. De verdachte schold de agent uit voor kankerlijer. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

COMPUTERS ONTVREEMD BIJ INBRAAK (Rosmalen)

Vanmorgen ontdekten medewerkers van een kantoor aan de Raadhuisstraat in Rosmalen dat er was ingebroken. Uit het pand zijn een paar computers ontvreemd.

TWAALF AUTOMOBILISTEN OP DE BON BIJ TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen zijn bij een controle op de kruising Aartshertogenlaan / Bruistensingel in s-Hertogenbosch twaalf automobilisten op de bon geslingerd. De twaalf reden vanaf de Aartshertogenlaan rechtsaf de Bruistensingel op, terwijl dat in verband met wegwerkzaamheden niet is toegestaan. Proces-verbaal is opgemaakt.