Politiebericht Brabant-Noord: Oss 9-04-2001
Persberichten district Maasland

BRAND

In Oss aan de Lijsterlaan is zondagavond een caravan in afgebrand. De caravan stond er sinds drie weken. Een auto die in de nabijheid van de caravan stond hield geen bumper en gril meer over. Deze smolten door de hitte. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

ALCOHOL

In Oss aan de Gasstraat heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 48-jarige automobilist uit Oss gecontroleerd op alcoholgebruik. De man had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van
1 uur en een boete van f 410,-.


GIPSMIXER WEG

In het weekend is een gipsmixer gestolen uit een bedrijf aan de J. Hendrixstraat in Oss. Vermoedelijk kwamen de onbekende bezoekers via de achterzijde het bedrijf binnen.

INBRAAK WONING

In Oss is het afgelopen weekend ingebroken in een woning aan de Verlengde Heischeutstraat. De bewoner zelf was met vakantie. Familieleden ontdekten de inbraak. Ongenode gasten gooiden alle kasten open en vernielden deuren en de toegangspoort. Het is nog onbekend wat er is verdwenen.

CONTROLE

Op maandag heeft de politie diverse bromfietscontroles gehouden in Heeswijk Dinther. Een bromfietser had dermate slechte remmen dat hij slechts door de Flintstone-methode tot stilstand kon komen. (Beide voeten hierbij nodig).

DORSTIGE DIEF

In Oss aan het Stalpaert van de Wielsestraat heeft een dorstige dief maandag twee kratjes bier meegenomen. De kratjes stonden in de achtertuin tegen de schutting.

BEDREIGING

In Oss aan de nieuwe Hescheweg werd zondagavond een 58-jarige fietser uit Heesch bedreigd door twee jongens op een scooter. De man fietste over het fietspad en hoorde achter zich het geluid van een brommer naderen uit de richting Oss. Het voertuig passeerde de man. Hij zag twee jongens tussen de 17 en 30 jarige op een scooter voorbij komen. Beide droegen een sjawl. Na 25 meter stopten ze en plaatsten de scooter dwars op het fietspad. De duopassagier was inmiddels afgestapt en naderde de fietser. Toen hij vlakbij was riep hij riep op een agressieve manier om geld. Ook stak hij met een onbekend voorwerp in de richting van de man maar raakte hem niet. De fietser wilde zijn geld niet afgeven en maakte dat de jongens mondelingduidelijk. Hierop verdwenen de heren in een flits op hun scooter. De zaak is in onderzoek. Mensen die mogelijk iets hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie in Oss.