Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 090401
1ePersberichtmaandag9april2001


Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Zondagavond om 19.55 uur is op de Halvemaanstraat een 61-jarige automobilist uit Eindho-ven aangehouden. Bij controle bleek de bestuurder gedronken te hebben. Hij blies 1,40 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte kreeg een rijverbod van 7 uur en een pro-ces-verbaal.

Op de Aalsterweg is zondagavond omstreeks 19.25 uur een 33-jarige automobilist uit Eind-hoven gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,60. Hij kreeg een rijver-bod van 1 uur en een geldboete van fl. 410,-.

Maandagmorgen omstreeks 2.05 uur zag een politiesurveillance dat een automobilist slinge-rend over het 18 Septemberplein reed. Bij controle bleek de 30-jarige bestuurder uit Veldho-ven gedronken te hebben. Hij blies 1,05 pro mille. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Maandagmorgen omstreeks 3.00 uur is op de Venkelstraat een 27-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De bestuurder blies 1,25 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Inbraak in woning
Zondag tussen 10.30 en 14.30 uur is ingebroken in een woning op de Beelsstraat. Toegang tot de woning is verkregen na verbreking van een raam aan de achterzijde. Uit de woning is een TV weggenomen. Uit de berging van de woning wordt een fiets vermist.

Valkenswaard: Verkeerscontrole
Zondagmiddag is op de Eindhovenseweg een verkeerscontrole gehouden. 6 personen kregen een proces-verbaal. 1x onjuist voorsorteren,1x geen rijbewijs, 1x rijden over het verdrijvingsvlak, 1x rijden in een gesloten verklaring, 1x een 15-jarige bromfietser en 1x geen verzekering bromfiets.

Helmond: Verdachte aangehouden
Zondagmiddag omstreeks 15.10 uur zag een politieagent op het Binderseind een man fietsen, waarvan het slot was afgebroken. Bij controle bleek de fiets op 31 oktober 2000 in Helmond gestolen te zijn. De 35-jarige man uit Schiedam is na aanhouding overgebracht voor nader onderzoek naar het politiebureau.

Helmond: Inbraak in een winkel
Maandagmorgen omstreeks 0.15 uur ging het inbraakalarm van een winkel in de Elzaspas-sage af. Bij controle bleek dat er was ingebroken. Een kantoorruit werd vernield. Onbekend of er iets weggenomen werd.

Helmond: Caravan in brand
Maandagmorgen omstreeks 0.30 uur brandde op een parkeerterrein aan de Vossenbeemd een caravan gedeeltelijk uit. Een getuige die kwam aanrijden, haalde een brandblusser bij zijn bedrijf, en spoot deze leeg door de kapotte achterruit van de caravan. De brandweer maakte het bluswerk af.

Helmond: Verdachte aanranding aangehouden
Zondagmorgen omstreeks 1.50 uur is in een horecagelegenheid op de Markt een 31-jarige man uit Helmond aangehouden. De Helmonder had eerder op de avond een 31-jarige vrouw uit Helmond in die horecagelegenheid onzedelijk betast. Zij had de man te kennen gegeven daar niet van gediend te zijn. Enige tijd later verliet de vrouw met een kennis het café. Gekomen op de Ketsegangske kwam plotseling de 31-jarige Helmonder naar hen toege-lopen. Hij pakte de vrouw vast en begon haar te zoenen en te betasten. De vrouw duwde hem weg, terwijl haar goede kennis hard begon te roepen. Hierop konden zij weglopen. Kort daarna trof de politie de 31-jarige Helmonder in bovengenoemde café aan. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Oirschot: Inbraak in woningen
Tussen zondagmiddag 12.00 en 16.35 uur is ingebroken in drie woningen op de Kloosterstraat. Toegang tot de woningen is verkregen na verbreking van de voordeur. Uit een woning verdween geld. Onbekend of er iets uit de andere woning is weggenomen.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
Tussen zatermiddag 17.00 en zondagmorgen 4.00 uur is ingebroken in een bedrijf op het Brouwerijplein. Een buitendeur van het bedrijf is opengebroken. Op de eerste verdieping heeft men de toegangsdeur geforceerd. Uit het pand is een laptop gestolen.

Valkenswaard: Alcohol
Maandagmorgen omstreeks 3.00 uur zag een politiesurveillance dat een automobilist slingerend over de Eindhovenseweg reed. De man negeerde een stopteken, doch kon even daarna tot stoppen worden gedwongen. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Van de bestuurder is een bloedproef genomen. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Ontploffing
Zondagavond omstreeks 22.30 uur vond er een ontploffing plaats bij een werkkeet op de Victor de Bucklaan. Getuigen zagen dat daar vier personen hard wegliepen, in een auto stapten en wegreden. Zij waarschuwden de politie. Op maandagmorgen om 2.30 uur is in een woning op de Schadewijk te Eersel een 20-jarige man uit Eersel, en omstreeks 6.00 uur in een woning op de Haver te Bladel een 20-jarige man uit Bladel aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de ontploffing. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Duizel: Diefstal auto
Tussen zondagavond 23.00 en maandagmorgen 2.00 uur is vanaf de St. Janstraat een rode personenauto, Volkswagen Golf, kenteken DS-SP-62, gestolen.

Best: Alcohol
Maandagmorgen omstreeks 2.40 uur zag een politiesurveillance dat een automobiliste slingerend over de Prinses Beatrixlaan reed. Bij controle bleek de 42-jarige bestuurster uit Best gedronken te hebben. Aan het politiebureau is een bloedproef genomen. Tegen ver-dachte wordt proces-verbaal opgemaakt.