Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 9-04-2001 3e Persbericht 9 april 2001

Berichten uit de regio

Best: Dronken
Maandagmorgen om 1.40 uur is op het Hoefblad in Best een 30-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij meldde eerder in de nacht aan de politie dat zijn auto gestolen was. Surveillerende agenten zagen de bewuste auto op de Ringweg in Best rijden. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder bleek de eigenaar van de auto te zijn. Wat bleek? Na een avondje stappen vond de man zijn auto niet meer terug. Hij meldde bij de politie dat zijn auto gestolen was maar toen hij buiten nog eens beter ging kijken vond hij zijn auto terug en reed er mee naar huis zonder de politie van zijn vondst op de hoogte te brengen. De agenten constateerden dat de bestuurder onder invloed was. Hij weigerde een blaastest. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs heeft hij op het politiebureau moeten achterlaten.

Asten: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 13.30 en 14.45 uur is op de Heesakkerweg ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats Waardjesweg een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 433 voertuigen, waarvan er 42 te snel reden. De hoogste snelheid bedroeg 97 km/u in plaats van de toegestane 60 km/u.

Asten: Onder invloed
Maandagmiddag rond 17.20 uur is in Asten op de Kranenvenweg een 32-jarige Pool aangehouden die daar onder invloed in zijn auto reed. Op het politiebureau blies de man ruim 1,4 pro mille. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Mierlo: Gestolen auto
Maandagmiddag rond 17.30 uur is op de Lisdodde in Mierlo een 37-jarige Helmonder aangehouden. De man reed in een auto die in de nacht van 3 op 4 april in Mierlo was gestolen. De auto is in beslaggenomen en tegen de man is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole
In Veldhoven is maandagmiddag tussen 16.30 en 19.00 uur in de Kromstraat een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde ruim 1600 voertuigen waarvan er 118 te snel reden. De hoogste snelheid was 118 km/u in plaats van de toegestane 80 km/u.