Politie Amsterdam-Amstelland

Ernstig Delict
9-4-2001 Bij een schietpartij op de Gedempte Insteekhaven is zaterdagavond een 28-jarige man uit Zwaag om het leven gekomen. Omwonenden hadden schoten gehoord en alarmeerden de politie. Toen politieagenten ter plaats kwamen troffen ze in een witte auto een overleden man aan. Er was meerdere keren op hem geschoten. Verder was er in de auto ook een explosie geweest. De politie is met twaalf rechercheurs een onderzoek gestart.



Overval
9-4-2001 Twee mannen hebben gisteravond na elf uur een overval gepleegd op een amusementsgebouw aan de Oranje-Vrijstaatkade. Een van beiden bedreigde het bij de bar aanwezige personeel met een vuistvuurwapen. De overvallers wisten geld buit te maken en verdwenen vervolgens. Er raakte niemand gewond


Steekpartij
9-4-2001 Bij een steekpartij op de Nieuwezijds Voorburgwal zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Canadezen gewond geraakt. Beide mannen zijn met steekwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Een van hen heeft inmiddels het ziekenhuis weer verlaten. Het andere slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. De slachtoffers hadden in het cafe ruzie gekregen met een groepje Engelsen. De ruzie ontaardde in een vechtpartij die zich buiten voortzette. Toen de vechtenden uit mekaar gingen, bleven de twee Canadezen gewond liggen. De politie verspreidde direct het signalement van de Engelsen. Een van hen werd later aangehouden in een discotheek aan het Rembrandtplein. Taxichauffeurs gearresteerd
9-4-2001 Zaterdagavond arresteerde de politie twee taxichauffeurs (man en vrouw) van TCA. Zij worden verdacht van het ophouden en belemmeren van een Taxidirect chauffeur. De twee taxis van TCA zijn in beslag genomen.

Overvallers gearresteerd
9-4-2001 Zaterdagmiddag arresteerde de politie vier jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Het viertal werd op heterdaad betrapt bij een overval op een sigarenwinkel aan de Dapperstraat. De politie kreeg een telefoontje binnen over vier jongeren die zich verdacht gedroegen. Toen de agenten arriveerden, stormden twee jongeren de sigarenzaak in en bedreigden twee personeelsleden met een mes en een vuurwapen. Twee andere jongens bleven buiten op de uitkijk staan. De politie arresteerde het viertal en nam het vuurwapen en het mes in beslag. De verdachten zijn ingesloten aan een politiebureau. Er wordt onderzocht of zij voor nog meer overvallen verantwoordelijk zijn.