Gemeente Zwolle

Werkzaamheden in Hanzeland Datum uitgave: 04-04-2001

Onderwerp :Verkeer en vervoer

In de komende tijd vinden er diverse werkzaamheden plaats in Hanzeland, en omgeving. Nu de bouwactiviteiten in het noordelijke deel van Hanzeland minder worden acht de gemeente de tijd rijp om een aantal wegwerkzaamheden uit te voeren. Dit betreft asfalteringswerkzaamheden op de Zuiderzeelaan en een deel van de Koggelaan. Tot nu toe was het - vanwege het intensieve bouwverkeer - niet zinvol om daar de definitieve asfaltdeklaag aan te brengen. Ook de werkzaamheden rond de aanleg van de derde baan op de IJsselallee vorderen. In verband hiermee vinden werkzaamheden plaats op de kruising IJsselallee/Hanzeallee en op de IJsselallee zelf.

Asfalteringswerkzaamheden IJsselallee
In de week van 9 tot en met 13 april vinden asfalteringswerkzaamheden plaats op zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbaan van de IJsselallee (tussen Hanzeland en de A28). Het autoverkeer zal hier hinder van ondervinden, maar kan de weg wel blijven gebruiken. Om de hinder enigszins te beperken vinden de werkzaamheden uitsluitend plaats buiten de spitsuren.

Asfalteringswerkzaamheden Hanzeland
Van 1 tot en met 4 mei worden de Zuiderzeelaan en de Koggelaan (gedeelte tussen de Noordzeelaan en de Oostzeelaan) voorzien van de definitieve asfaltdeklaag. In de week daarvoor voert de gemeente in deze straten voorbereidende werkzaamheden uit. Dat betekent dat in delen van deze straten in de periode van 23 april tot en met 30 april verkeershinder kan optreden en dat deze straten van 1 mei tot en met 4 mei afgesloten zijn of slecht bereikbaar zijn. De gemeente probeert de werkzaamheden zoveel mogelijk te concentreren in de eerste week van mei. Dit is een (school)vakantieweek. Wellicht is in verband met die vakantie de verkeersdruk minder dan in andere weken.

Werkzaamheden kruising IJsselallee/Hanzeallee
In de week van 1 tot en met 4 mei vinden er werkzaamheden plaats aan de verkeerslichten op en rond de kruising IJsselallee/Hanzeallee/Burg. van Walsumlaan. In verband hiermee is het in deze week niet mogelijk:
- van de IJsselallee (komend vanuit de richting A28) linksaf te slaan de Hanzeallee op;

- vanaf de Hanzeallee de IJsselallee op te rijden
- van de IJsselallee (komend uit de richting van Zwolle Zuid) linksaf te slaan de Burg. van Walsumlaan op;

- vanaf de Burg. van Walsumlaan de IJsselallee op te rijden;
- de IJsselallee ter hoogte van de Hanzeallee en de Burg. van Walsumlaan over te steken.

De afsluitingen en de omleidingroutes worden via borden aangegeven.

Bron: Afd. Comunicatie Datum van 03-04-2001 tot 05-05-2001