Gemeente Helmond


27 maart 2001
Verkeersmaatregelen rondom voorjaarskermis

Nog even en dan begint de voorjaarskermis! Van donderdag 5 tot en met maandag 9 april is het weer groot feest in het centrum van Helmond. Op de Markt, het Ameideplein en het Speelhuisplein zullen maar liefst 47 attracties een plekje vinden. Om een en ander in goede banmen te leiden, zijn er enkele wegafsluitingen nodig. ook worden de warenmarkten van 4 en 7 april verplaatst. De bewaakte parkeergarages en fietsenstallingen zijn tijdens de kermisdagen extra lang open. De voorjaarskermis wordt opgesteld op de Markt, een deel van het Ameideplein, de Watermolenwal en een gedeelte van het Speelhuisplein. De Watermolenwal -tussen Marktstraat en Torenstraat- is hierdoor van maandag 2 april vanaf 18.00 uur tot en met dinsdag 10 april 22.00 uur afgesloten voor het verkeer. Ook het gedeelte van de Marktstraat tussen Ameidewal en Watermolenwal is die periode afgesloten. De City-parkeergarage is alleen bereikbaar via de Torenstraat. Voor het gedeelte van de Torenstraat tussen Waardstraat en Oostende geldt tijdens de hele periode van 2 t/m 10 april een parkeerverbod voor beide zijden van de weg.

Markten verplaatst

De woensdagmarkt van 4 april wordt verplaatst naar de Noord-Koninginnewal. Op de Noord-Koninginnewal geldt daarom tussen de Molenstraat en de Ameidewal (ter hoogte van het Grieks restaurant) eenrichtingverkeer van dinsdag 11 april 23.00 uur t/m woensdag 12 april 14.00 uur. Verkeer vanuit de Markstraat kan wel het Ameideplein en de Ameideflat bereiken maar er is geen verder doorgaand verkeer mogelijk. Op de Noord-Koninginnewal is het parkeren tijdelijk verboden. De zaterdagmarkt van 7 april wordt verplaatst naar de Kanaaldijk N.O. (tussen Havenweg en Oostende) en de Waardstraat. Deze straten zijn daarom afgesloten van vrijdag 6 april van 23.00 tot zaterdag 7 april 15.00 uur. Er geldt dan ook een parkeerverbod. Parkeren auto's en fietsen
De bewaakte parkeergarages Doorn-eind en City zijn tijdens de kermisdagen extra lang open, net als de bewaakte fiestenstallingen Doorneind en Speelhuisplein. U kunt er op alle kermisdagen terecht tot 00.45 uur!
Hiervoor gelden de normale parkeer- en stallingstarieven. De fiestenstalling Parkweg heeft overigens geen extra openstellingen.

Betaald parkeren op straat

Op de parkeerplaatsen- en terreinen op straat gelden de normale betaaltijden. Het parkeerterrein Ameideplein is maar gedeeltelijk bruikbaar tijdens de kermis. Op zondag 8 april is het parkeren op straat gratis.