Gemeente Amstelveen

Nieuws

"Ook u kunt de toekomst van Amstelveen bepalen"

Tweede ronde Publieke Stadsdebatten Toekomstvisie Amstelveen 2020+

De gemeente Amstelveen organiseert op maandag 9 april in de Internationale School een tweede stadsdebat over de toekomstvisie voor Amstelveen
.

Victor Deconinck, bekend presentator en journalist van radio en tv, leidt de debatten. Het kan bijvoorbeeld gaan over: bouwen in de stad of in de polders? Ook ruimte voor goedkopere woningen? Meer betaalbare woningen voor Amstelveense jongeren? En wat als dat ten koste gaat van "Amstelveen in het groen"? De Bovenkerkerpolder open houden om in noodgevallen onder water te zetten? Verdere ontwikkeling van de A-9 zone? Meer wegen? En wat te doen met het openbaar vervoer? Hoe blijven de voorzieningen op het huidige niveau bij een steeds sterker vergrijzende bevolking? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de veiligheid en het leefmilieu?

U kunt deelnemen aan een levendige discussie over enkele dilemma´s en stellingen, die op bovenstaande vragen zullen ingaan. De gemeente heeft bovendien vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en belangengroepen uitgenodigd actief deel te nemen aan deze werkconferentie.

De discussie start nadat een eerste globale "toekomstvisie" voor Amstelveen is geschetst door een extern onafhankelijk adviesbureau.

Het Amstelveense gemeentebestuur besluit in september a.s. over de toekomstige ontwikkeling van Amstelveen en wil graag uw mening weten. Praat dus mee over de toekomst van uw stad!

Hoe ziet Amstelveen er uit in 2020+

Kom maandagavond 9 april vanaf 19.30 uur naar de Internationale School,

Sportlaan 45.