PERSBERICHT

Contact:
Steijger.communicatie
Tel: 036 5235330
Fax: 036 5235331

DE DIGITALE STAD IN ZEE MET SCARLET

· Landelijke inbellen op Internet en hoge snelheid ADSL nu mogelijk
Lelystad, 9 April 2001 - Scarlet BV, de snelst groeiende telecom aanbieder van Nederland, gaat het Internet dienstenpakket van De Digitale Stad (DDS) inrichten. Hierover hebben Scarlet en De Digitale Stad Holding dit weekeinde overeenstemming bereikt.

De overeenkomst heeft betrekking op de 'commerciële zone' van DDS-city die onlangs is opgericht. In deze zone zal Scarlet zorgdragen voor een uitgebreid pakket aan Internet diensten, variërend van e-mail faciliteiten, Telnet-toegang, Newsserver met 40.000 nieuws-groepen en webhosting. Tevens zorgt Scarlet voor een Internet inbel-netwerk met landelijke dekking en de mogelijkheid om hoge snelheid ADSL te gebruiken.
Scarlet's ADSL is gebaseerd op de breedbandtechnologie van BabyXL, de enige onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een fijnmazig landelijk breedband access-netwerk.

DDS koos voor Scarlet vanwege de kwaliteit van de dienstverlening en omdat Scarlet als enige het volledige internet dienstenpakket van DDS kan aanbieden.

Over Scarlet Telecom:

Scarlet Telecom is sinds 1992 actief op de Nederlandse telecommarkt en biedt de zakelijke en particuliere gebruiker een omvangrijk dienstenpakket dat bestaat uit breedband-IP, spraak- en datacommunicatie en dienstverlening met toegevoegde waarde zoals web- en serverhosting en E-commerce diensten. Het productportfolio van Scarlet zal nog dit jaar worden uitgebreid met mobiele diensten voor de zowel de zakelijke markt als de top van de particuliere markt. Recentelijk werd in België de eerste buitenlandse vestiging geopend.