Newconomy

Amsterdam, 9 april 2001

Newconomy (Euro.NM: NEWY), het netwerk van internetbedrijven maakt bekend dat de continuïteit van Newconomy
is gewaarborgd. Onderdeel van het continuïteitsplan is een overeenkomst met de oprichter van WISH, Jakob Pieterman. Newconomy maakt verder bekend dat mede door de invulling van dit continuïteitsplan het verlies over 2000 ongeveer EUR 30 miljoen hoger uit zal komen dan op 4 februari reeds is aangekondigd. Tevens is de benodigde financiële ruimte verkregen om de continuïteit van Newconomy voor minimaal een periode van 15 maanden te garanderen vanaf 1 april 2000.

Een belangrijk element in het continuïteitsplan is het bereiken van een overeenkomst met Jakob Pieterman, oprichter van WISH, in het kader van de in februari 2000 gemaakte afspraken ter verkrijging van de laatste 43% van de bij hem in bezit zijnde aandelen WISH Holding B.V. Er is nu een herziene overeenkomst bereikt met Pieterman, waarbij de aanspraak op 18 miljoen euro wordt vervangen door een andere regeling. In het kader van deze overeenkomst zal Newconomy onder andere een uitgifte van maximaal 3 miljoen nieuwe aandelen doen, waarvan de eerste 1,5 miljoen nieuwe aandelen eind april 2001 zullen worden uitgegeven. Bovendien zijn er afspraken gemaakt over de verdeling van de mogelijke opbrengsten in de toekomst van de aandelen Wish/NokNok in het bezit van Newconomy.De gemaakt afspraken zullen in ieder geval niet tot verdere cash betalingen van Newconomy aan Pieterman leiden.

De afspraken, die in het kader van het continuïteitsplan gemaakt zijn, houden onder andere ook in dat de op 6 maart aangekondigde mogelijke aanzienlijke afwaardering van het belang van Newconomy in WISH/NokNok inderdaad zal plaats vinden. Daarnaast leidt de verdere ontwikkeling van de markt tot nieuwe afwaarderingen. Hierdoor en door de situatie waarin Newconomy de afgelopen maanden terecht is gekomen, zal het verlies over het jaar 2000 ongeveer EUR 30 miljoen hoger uitkomen dan op 4 februari van dit jaar reeds is aangekondigd, op een bedrag tussen EUR 65 en EUR 70 miljoen. Het eigen vermogen per 31 december 2000 komt hiermee uit op een bedrag tussen EUR 30 en EUR 35 miljoen.

Een ander belangrijk element van het continuïteitsplan is het garanderen van voldoende beschikbaarheid van financiële middelen om de Newconomy organisatie in sterk afgeslankte vorm voort te zetten. ABN AMRO Bank zal aan Newconomy een kredietfaciliteit verstrekken, die naar het oordeel van de directie van Newconomy voldoende ruimte biedt om in ieder geval tot medio 2002 de activiteiten van het bedrijf voort te zetten. Newconomy wil deze periode van 15 maanden gebruiken om in alle rust een nieuwe strategie voor de langere termijn van het bedrijf te kunnen ontwikkelen.

De toelichting op het uitgewerkte plan, de definitieve jaarcijfers, alsmede het jaarverslag en voorstellen voor de invulling van diverse bestuursfuncties zullen tijdens een persbijeenkomst op uiterlijk 23 april a.s., in tegenstelling tot de eerder aangekondigde 20 april a.s., tegelijkertijd met de agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 9 mei 2001, worden gepresenteerd.

Tot bovengenoemde persbijeenkomst zullen over dit bericht geen nadere mededelingen worden gedaan.

Newconomy N.V.
Dhr. P. Kuipers

Gebouw Easterhillroad
Paasheuvelweg 50
1105 BJ Amsterdam NL
T: +31 (0)20 495 2000
F: + 31 (0)20 495 2001
www.newconomy.com



First Financial Communications B.V., Assumburg 152a, Amsterdam Telephone ++ 31 (0)20 575 40 27, fax ++ 31 (0)20 575 40 20, Mobile ++ 31 (0)6 25095931 E-mail brunink@firstfin.nl

Disclaimer:
The information contained in this e-mail communication is solely intended for the person to whom it has been sent. If someone other than the intended recipient should receive or come into possession of this e-mail communication, he/she will not be entitled to read, disseminate, disclose or duplicate it. If you are not the intended recipient, you are requested to inform First Financial Communications of this by telephone (++ 31 (0)20 575 40 10), and to destroy the original e-mail communication. First Financial Communications is neither liable for the correct and complete transmission of the information contained in this e-mail communication nor for any delay in its receipt.