Gemeente Almere

Informatie over preventie mond- en klauwzeer

Ten behoeve van de bestrijding van Mond en Klauwzeer heeft de overheid een aantal preventieve maatregelen genomen. Daarnaast verzoekt zij de bevolking haar adviezen op te volgen om zo verspreiding van het virus te voorkomen.

Algemene informatie over de preventieve maatregelen en adviezen met betrekking tot MKZ kunt u verkrijgen via het gratis telefoonnummer 0800 1556 van het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij of via het internet
www.minlnv.nl Voor informatie over de maatregelen en adviezen van de gemeente Almere kunt u het gemeentelijk MKZ nummer bellen 036 - 539 96 40.

Adviezen

Gemeente reiniging adviseert houders van evenhoevige dieren de rand van hun afvalcontainers te ontsmetten alvorens deze aan de openbare weg aan te bieden. Om de geringste besmetting te voorkomen wordt ook geadviseerd de container na lediging volledig te ontsmetten.

Honden kunnen de besmetting van MKZ ook overbrengen. Hondeneigenaren wordt dan ook verzocht bij het uitlaten van hun hond de plaatsen waar evenhoevige dieren worden gehouden te vermijden. Geadviseerd wordt om honden uit te laten op plaatsen waar dat is toegestaan. Een honden uitlaatkaart ligt ter inzage op de gemeentelijke wijkkantoren en informatiecentra.

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere