Gemeente Hoorn

Nieuws

HOGERE INKOMENSGRENZEN SPORT- EN CULTUURFONDS
Het Sport- en Cultuurfonds vergoedt kosten voor culturele en sportactiviteiten voor mensen met een minimuminkomen. Veel mensen hebben in de loop der jaren van deze regeling gebruikgemaakt. Met ingang van heden is, met terugwerkende kracht, de inkomensgrens om in aanmerking te komen voor het Sport- en Cultuurfonds opgeschroefd. Dit betekent dat veel meer mensen met een minimuminkomen tegen een fikse korting kunnen sporten of het lidmaatschap van de bibliotheek vergoed kunnen krijgen.

VOOR WIE
Het Sport- en Cultuurfonds is voor iedereen met een minimuminkomen. De minimuminkomensgrens is vanaf heden omhoog gebracht. De nieuwe inkomensgrenzen zijn:
§ Alleenstaande tot 21 jaar tot 1.100,00
§ Alleenstaande van 21 jaar of ouder tot 1.800,00 § Alleenstaande ouder tot 2.200,00
§ Echtpaar/ samenwonend tot 2.400,00

WELKE ACTIVITEITEN
De vergoedingen van het Sport- en Cultuurfonds zijn onder te verdelen in sportactiviteiten, sociaal-culturele activiteiten en culturele activiteiten.
De sportactiviteiten variëren van een korting op een lidmaatschap bij de sportschool tot vergoeding van zwemlessen voor 6- en 7-jarigen. De culturele activiteiten bestaan onder meer uit een gedeeltelijke vergoeding voor muzieklessen, volledige vergoeding van het lidmaatschap van de bibliotheek en een gratis museumjaarkaart. In de folder goedkoper deelnemen aan sport en cultuur staan de activiteiten waarvoor korting wordt verleend of die vergoed worden op een rijtje.

CULTUURSTRIPPENKAART
Sinds twee jaar heeft het Sport- en Cultuurfonds ook een Cultuurstrippenkaart in het pakket opgenomen. De strippenkaart bestaat uit tien strippen die elk tien gulden vertegenwoordigen; in totaal heeft de kaart dus een waarde van 100,-. De strippen fungeren als betaalmiddel. Met de strippenkaart kunt u een avondje naar een voorstelling in de schouwburg Het Park.

MET TERUGWERKENDE KRACHT
De nieuwe inkomensgrens geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2001. Wanneer uw inkomen op of onder het bovengenoemde niveau ligt en u kosten heeft gemaakt voor culturele of sportactiviteiten die binnen het Sport- en Cultuurfonds vallen, kunt u deze kosten alsnog vergoed krijgen.

AANVRAAG
Een aanvraag voor de voorzieningen van het Sport- en Cultuurfonds kunt u indienen aan de balie van de afdeling Sociale Zaken. De baliemedewerker kan u ter plekke uitleggen hoe de afhandeling van de aanvraag in zn werk gaat. De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 15.00 uur en op donderdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.



terug