Persbericht

BEEB en Beerens Kooijman & van Kasteren realiseren AOC-sites

Amsterdam, april 2001 - - Beeb, toonaangevend in het ontwikkelen van internetapplicaties, heeft samen met marketingcommunicatiebureau Beerens Kooijman & van Kasteren (BK&K) twee internetprojecten gerealiseerd. Eén project had betrekking op de bouw van de website van het AOC-onderwijs. AOC's verzorgen in heel Nederland vmbo-groen-onderwijs en mbo-opleidingen voeding, natuur en milieu. Deze website is onderdeel van de landelijke imagocampagne van het AOC-onderwijs, die wordt uitgevoerd BK&K. Het tweede project werd uitgevoerd voor de AOC Raad, de brancheorganisatie die de belangen van de AOC's behartigt. Zowel aoconderwijs.nl als aocraad.nl is opgeleverd en on line.

Willem van der Spek, accountmanager bij BK&K, vertelt over de keuze voor Beeb: "Als campagne-uitvoerder was het onze taak een goede websitebouwer te vinden, maar ondanks het enorme aanbod was dit moeilijker dan gedacht. Er werden veel beloftes gedaan, maar het uiteindelijke resultaat was mager. Bij Beeb was alles direct helder en vooral efficiënt. Belangrijk is het uitgangspunt dat Beeb hanteert: het geheel niet moeilijker maken dan het is."

Beeb realiseerde voor zowel aoconderwijs.nl als aocraad.nl de gehele techniek
- van programmatuur tot en met het databasesysteem. Met de ontwikkelde contentmanagementtool kunnen de betrokken medewerkers van het AOC-onderwijs en van de AOC Raad eenvoudig de eigen website updaten en aanpassen. Beeb ontwikkelde specifiek voor de AOC Raad een functionaliteit waarmee, binnen een bepaald stramien, complete webpagina's of projecten kunnen worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd. Op basis van briefings van BK&K, zijn er voor aoconderwijs.nl ook diverse flashanimaties ontwikkeld, die tezamen met andere flitsende beelden en moderne kleuren kenmerkend zijn voor deze op jongeren gerichte site. Een ander belangrijk kenmerk is de aanwezigheid van webcams. Hierdoor kunnen bezoekers een 'levensechte' blik werpen in de wereld van natuur, voeding en milieu, het AOC-onderwijs of zelfs van buitenlandse locaties.

"Tijdens deze projectuitvoeringen is er besloten tot verdere samenwerking tussen Beeb en BK&K. Een partnership waarbij we elkaar versterken door opdrachtgevers te wijzen op de wederzijdse expertise. De klant profiteert van een krachtige en effectieve samenhang tussen strategische en internetgerelateerde vraagstukken. Beeb en BK&K bieden inmiddels opdrachtgevers de voor het internet zo noodzakelijke bundeling van communicatie en techniek", vertelt Stef Beerens, directeur van BK&K.

Beeb - Overschiestraat 180, 1062 XK Amsterdam
Telefoon: 020- 6757906, http//: www.beeb.nl

Over Beeb
Internetbedrijf Beeb is sinds eind 1999 actief voor op maat gesneden internetapplicaties. Beeb voorziet in maatwerk door creativiteit, vormgeving, technische knowhow en diepgaande kennis van de specifieke klant te combineren. Speerpunten van Beeb zijn contentmanagement, database- en webpublishing, e-commerce-applicaties en systeemintegratie. Dankzij de multidisciplinaire reeks van services en tools realiseerde Beeb al verschillende succesvolle projecten bij organisaties als Newconomy, Letsworkonline, EuroNet Internet/Wanadoo, Rabobank International, Fortis Bank, Funda (NVM) en Holland Media Groep en daarnaast enkele multimedia projecten bij bijvoorbeeld het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Postbank. Met 25 medewerkers beschikt Beeb over een vakkundig team van consultants, vormgevers, ontwikkelaars en systeem-engineers. Beeb is een Microsoft Certified Solution Provider.
Nadere informatie over Beeb is beschikbaar op: http:www.beeb.nl.

Over Beerens Kooijman & van Kasteren
Marketingcommunicatie en internet is direct gekoppeld aan de naam Beerens Kooijman & van Kasteren. BK&K is een marketingcommunicatiebureau dat het beleid van ondernemingen en organisaties vertaalt naar strategisch communicatiebeleid. Internet neemt in de marketingstrategie van veel bedrijven een steeds prominentere plaats in. Volgens BK&K is vrijwel nergens zoveel teamwork vereist als bij de totstandkoming van een website. Voortdurend afstemmen tussen opdrachtgever, webbouwer, vormgever, tekstschrijver en andere disciplines is pure noodzaak. BK&K tekent voor de strategie en de integratie van internet in de communicatiemix van bedrijven, levert content voor het web en doet webdesign. Ook kan BK&K een rol vervullen als het gaat om het bepalen van de randvoorwaarden voor zinvolle internetinvesteringen.
Samenwerking en betrokkenheid zijn in de filosofie van BK&K absolute voorwaardes om de klanten voor de volle honderd procent bij te kunnen staan. BK&K werkt onder meer voor AOC Raad, Wellantcollege, CR Delta, JOZ Groep, Melticom, ESTEVES PDT en het ministerie van LNV. Naast internetproducties levert BK&K drukwerk, audio- en videoproducties en promotiematerialen. Opdrachtgevers kloppen ook bij het Almeerse fullservicebureau aan voor communicatieadvies, creatieve concepten, eindredactie en tekstschrijven, mediaplanning en -handling en voor imagocampagnes en huisstijlontwikkeling.

Beerens Kooijman & van Kasteren - Kadegriend 21, 1356 CA Almere Telefoon: 036 - 535 9410, e-mail: info@bkk.nl

Voor redactionele informatie: Pb0301 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, e-mail: prinflux@cs.com / www.influx-pr.com


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com