Uitbreiding activiteiten in Australië door overname van partner

Applix neemt Dynamic Decisions over

Leusden, 9 april 2001 ­ Applix Inc., wereldwijd aanbieder van software voor eCRM en business planning, neemt met Dynamic Decisions een van de snelst groeiende bedrijven in Australië over voor een niet nader genoemd bedrag in contacten en aandelen. Dankzij deze overname versterkt Applix haar unieke positie als aanbieder van twee technologieën, namelijk customer analytics en business planning, in één oplossing.

Dynamic Decisions, gevestigd in Sydney, levert op exclusiviteitsbasis On Line Analytical Processing toepassingen (OLAP) van Applix aan bedrijven in Australië en Nieuw-Zeeland. Als distributeur van de applicatie TM1 van Applix behaalde Dynamic Decisions onlangs een 26e plaats op de lijst van snelst groeiende bedrijven in Australië van de Australische Business Review Weekly.
Alan Goldsworthy, President en CEO van Applix, zei hierover: "Dynamic Decisions heeft zich bewezen als uitstekende reseller en integrator van onze applicaties. Het was een logische stap de expertise van Applix te combineren met de kennis die Dynamic Decisions in Australië heeft opgedaan. Applix Australië zal voortbouwen op het sterke klantenbestand van Dynamic Decisions."

De gehele staf van Dynamic Decisions wordt aan Applix Australië toegevoegd. De twee oprichters van het bedrijf worden opgenomen in het senior management van Applix Australië.

Applix
Applix B.V. te Leusden is aanbieder van Demand Chain Management (DCM) oplossingen. Hierin staat het continu meten van de wensen en behoeften van klanten centraal. De kracht van DCM is de combinatie van eCRM en business planning.
Applix biedt onder de naam iEnterprise haar eCRM-software die alle horizontale business processen waaronder marketing, sales, service en helpdesk, ondersteunt, stroomlijnt en analyseert. Als business planning-applicatie levert het bedrijf iPlanning. Applix B.V. heeft zelf het op de ITIL-methodiek gebaseerde iITSM ontwikkeld, een gestandaardiseerde Service Managementoplossing die eenvoudig kan worden aangepast aan specifieke behoeften.
Afnemers van Applix komen voornamelijk uit de financiële en zakelijke dienstverlening, de telecomsector, industriële productiebedrijven, (semi-)overheid, de zorgsector en de agrarische sector.

Applix, Inc. (NASDAQ: APLX) is gevestigd in Westboro, Massachusetts, in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft tevens vestigingen in Canada, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Australië en Singapore. Via partners is Applix vertegenwoordigd in Scandinavië, Zuid-Europa en Zuid-Afrika. Meer informatie over Applix is te vinden op www.applix.com.