DNV

DNV lanceert beoordelingssysteem voor bedrijven in e-business

DNV lanceert mondiaal beoordelingssysteem voor bedrijven in e-business

9 april 2001 - Det Norske Veritas (DNV) heeft de internationale service 'EBtrust' en een 'Trust Mark' geïntroduceerd om te beoordelen of bedrijven die verkopen via het internet capabel en betrouwbaar zijn.
'Ons beoordelingssysteem is het antwoord op de vraag vanuit de markt om het vertrouwen in bedrijven te vergroten als het gaat om hun vaardigheden in de e-business', aldus Helge Middtun, president en topman van DNV.

De nieuwe service - 'EBtrust' - is opgezet voor bedrijven die actief zijn in de e-business en wordt, afhankelijk van de behoeften van de onderneming, op maat gesneden. 'EBtrust' is ontwikkeld door DNV vanuit het besef dat er nog geen internationale norm bestaat voor de beoordeling van de vaardigheden van bedrijven die zaken doen via het Internet. Eén van de grootste obstakels voor een snelle groei van e-business is het gebrek aan inzichtelijkheid en vertrouwen tussen klant en leverancier op het net. Bedrijven die het Trust Mark van DNV hebben verworven, geven hiermee in de markt te kennen dat ze voldoen aan de basisvereisten voor professionele en betrouwbare leveringen.

Het Trust Mark, dat mag worden afgebeeld op de homepage van de betreffende onderneming, wordt door DNV afgegeven na een evaluatie van het bedrijf op vijf hoofdterreinen:


- ethiek in de bedrijfsvoering, inclusief zakelijke integriteit;
- infrastructuur, met specifieke aandacht voor de bruikbaarheid en functionaliteit van de software en voor de configuratie van de hardware;

- beveiliging, zowel 'logical' als 'physical';
- bedrijfsprocessen en organisatie, inclusief business model en 'e-order
processing';

- WEB-marketing.
DNV heeft de nieuwe service 'EBtrust' in nauw overleg met vooraanstaande internationale bedrijven en instellingen ontwikkeld. Zo zijn o.a. 'American Express' en het 'World Chamber Network' pilotpartner en zijn al diverse contracten getekend voor een evaluatieproces om het gebruiksrecht te verkrijgen van het Trust Mark voor homepages en portals op het Internet.

'EBtrust' is ontwikkeld vanuit de brede ervaring van DNV op het gebied van bedrijfscertificering. DNV staat hoog op de wereldranglijst van 'Certificatie Instellingen' voor ISO 9001 en ISO 14000. De nieuwe service is gericht op een vergroting van het algehele vertrouwen binnen de e-business. 'EBtrust' is over de hele wereld gelanceerd en kenniscentra zijn opgezet in Italië, de VS, India, Benelux, Zweden en Noorwegen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

André Ter Weele 010 2922700
Managing Director
DNV General Industry

Of surf naar onze website:

http://www.dnv.nl

http://www.dnv.com


09 apr 01 13:57