Toegevoegd: 9-4-01 MUSEUMVOGEL PIEKE KRIJGT EEN EIGEN CLUB

Limburgs Museum richt zich op jeugd

Voetbalclubs hebben behalve gewone bezoekers die zo af en toe eens komen kijken ook fanatieke aanhangers die alle wedstrijden bezoeken en lid zijn van een supportersclub. Musea kennen eveneens mensen die het museum vaak bezoeken en lid zijn van wat je supportersclubs zou kunnen noemen: Vriendenverenigingen of stichtingen. Ook het Limburgs Museum heeft zon Vriendenstichting. Meer dan vijfhonderd mensen zijn er bij aangesloten. Dit zijn bijna uitsluitend mensen van twintig jaar en ouder. Nu het Limburgs Museum een half jaar open is, blijkt het ook bij kinderen enorm in de smaak te vallen. Voor de stichting Vrienden van het Limburgs Museum is dit aanleiding een aparte club van jeugdvrienden op te richten. De club wordt vernoemd naar Pieke, de zeldzame vogel met slipjas en hoge hoed die in het Limburgs Museum woont.

Jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar kunnen voor vijftien gulden per jaar lid van de Piekeclub worden. Ze kunnen dan zo vaak als ze maar willen gratis het Limburgs Museum bezoeken. Eén keer per jaar is er een Piekedag. Ook krijgen ze uitnodigingen voor speciale kinderactiviteiten. Bij aanmelding krijgen ze een gelukssteen cadeau en ontvangen ze een eigen Piekepas.

Op zondag 22 april vindt de eerste Piekedag plaats. De Piekeclub wordt dan officieel opgericht. De dag begint om elf uur en eindigt om half drie. Iedereen wordt in het museum ontvangen met Piekelimonade en Piekekoek. De dag gaat van start met een kinderfilmvoorstelling. Daarna volgt in groepjes van tien een ontdekkingstocht door het museum. Dit gebeurt aan de hand van de speurtocht Waar is het nest van Pieke? Na de speurtocht zijn er opnieuw Piekedrankjes en hapjes. Ten slotte is het woord aan Pieke Dassen. Limburgs bekendste poppenspeler zal iets vertellen over zijn laatste creatie: Pieke de Museumvogel. Wie van tevoren al wil weten hoe Pieke eruitziet, wordt dringend aangeraden op zaterdag 21 april naar het programma Kinjerkroam van L1 te kijken.

Omdat het museum slechts een beperkte capaciteit heeft, is aanmelding vooraf voor deze eerste Piekedag noodzakelijk. Wie mee wil doen, moet zich voor 20 april telefonisch even aanmelden bij het Limburgs Museum (077-3522112) en vragen naar Wim Moorman. Ook aanmelding per fax (077-3548396) of per e-mail (w.moorman@limburgsmuseum.nl) is mogelijk. De kosten voor deelname aan deze eerste Piekedag bedragen vijftien gulden. Deelnemers zijn dan tevens een jaar lang lid van de Piekeclub.

w.moorman@limburgmuseum.nl

Terug