Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 9-04-2001
Mediaberichten 9 april (14.30 uur)

VENLO Ruim 400 Straatmaatbekeuringen

VENLO De politie van het district Venlo en de parkeerwachters van Parkeerbeheer gemeente Venlo hebben de afgelopen week 404 bekeuringen opgemaakt voor diverse overtredingen. 172 Bonnen werden uitgeschreven vanwege fout parkeren, 71 daarvan door de gemeentelijke parkeerwachters. Een overzicht van de overige overtredingen: negeren inrijverbod: 54 bekeuringen, niet dragen van een helm: 35, (brom)fietsers zonder verlichting: 27, overige zaken: 72.

SEVENUM Dronken chauffeur

SEVENUM De politie maakt proces-verbaal op tegen een 48-jarige automobilist uit Sevenum die zondagmiddag op de Spoorstraat een aanrijding veroorzaakte terwijl hij teveel alcohol had gedronken. Tevens bleek dat de man reeds ontzegging van de rijbevoegdheid had en dat zijn auto niet gekeurd en niet verzekerd was. De man botste met zijn autospiegel tegen de spiegel van een tegemoetkomende auto. er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

ECHT Grafstenen vernield

ECHT Een psychisch verwarde vrouw uit het Duitse Stads Pulheim (34 jaar) heeft zondagavond op de begraafplaats aan de Vrijthof diverse grafstenen vernield. Het is niet echt duidelijk wat de aanleiding voor de vrouw is geweest om de vernielingen te plegen. Het gaat om naar schatting 12 graven welke zijn beschadigd maar de politie sluit niet dat het om meerdere graven gaat. Ze adviseert nabestaanden van familieleden die in Echt liggen begraven om de grafstenen te bekijken. Als er schade is tengevolge van de vernielingen door de vrouw dan adviseert de politie om aangifte te doen. De Duitse is zondagavond door de politie gehoord en daarna aan familie overgedragen. De politie van Echt zal de mogelijkheden tot schadebemiddeling bekijken en vervolgens in overleg met justitie bepalen welke strafrechtelijke stappen ondernomen worden.

BELFELD Schuurbrand

BELFELD Door nog onbekende oorzaak ontstond er zondagavond brand in een stenen schuur gelegen achter de woning aan de Rijksweg Noord. Het vuur werd door de bewoners bij thuiskomst ontdekt waarna brandweer en politie werden gewaarschuwd. De brandweer wist het vuur te blussen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De schade bleef beperkt tot de schuur, de aangrenzende woning liep lichte rookschade op.

WEERT Autoin brand

WEERT Vermoedelijk brandstichting is de oorzaak van een brand in een auto annex kunstwerk op het Collegeplein. De auto stond op een verhoging tussen twee bomen voor een winkelpassage. De brandweer heeft het vuur geblust. Getuigen spreken van een explosie waarna ze enkele jongeren zagen wegrennen. Het ging om vier jongens van circa 18 jaar en vermoedelijk twee blanken en twee donker gekleurden die richting de Munt zijn gevlucht. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Weerter politie onder telefoonnummer: 0900 8844.